Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Ηλίας Ζούτσος - Ψαρογιάννης live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage

Ηλίας Ζούτσος - Ψαρογιάννης live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage

Δύο διαφορετικές γενιές μουσικών συναντώνται επί σκηνής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε έναν δημιουργικό διάλογο προσεγγίζοντας έτσι την ουσία της λέξης “παράδοση”. Ο Ηλίας Ζούτσος στη λύρα και το τραγούδι και ο Ψαρογιάννης στο λαούτο.


Στη συναυλία αυτή θα παρουσιάσουν τον κανούργιο δίσκο του Ηλία με τίτλο “Ρίζα” στον οποίο έπαιξαν οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό την ίδια τη μουσική .


Ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), ζωντανός μύθος της κρητικής μουσικής και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς στην Ελλάδα, με πλούσιο έργο ξεκινώντας από τη δεκαετία του ‘60 και συμμετέχοντας με τον αδερφό του Νίκο Ξυλούρη στα μουσικά δρώμενα της χώρας για πάνω από δύο δεκαετίες, φέρει το βίωμα μιας γενιάς μουσικών που έπαιζαν πριν την ίδια την αρχή της δισκογραφίας. Σήμερα παραμένει ο καλύτερος ίσως κρητικός λαγουτιέρης και επιλέγει με το δίσκο “Ρίζα” να επιστρέψει στη δισκογραφία μετά από αρκετά χρόνια.


Ο Ηλίας Ζούτσος εκπρόσωπος της σύγχρονης μουσικής γενιάς ξεκινά παίζοντας κρητική λύρα. Ακολουθεί το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος βιολιού και Ανώτερων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α’ βιολιά). Εκτός από τις συνεργασίες με Γ. Μαρκόπουλο, Θ. Παπακωνσταντίνου και Ross Daly τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.


Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage μαζί με τον Τσίκο στα κρουστά, εκτός από τον καινούργιο δίσκο θα παρουσιάσουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Ψαρογιάννη αλλά και το “Σημείο”, τον πρώτο δίσκο του Ηλία Ζούτσου που όπως και η “Ρίζα” κυκλοφορεί από την ANTart Productions.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Οι Los Mafiosos live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - UpStage
17.02.2016 17:03
Οι Los Mafiosos, η πρώτη μπάντα που παίζει λάτιν μουσική με ελληνικό στίχο αποκλειστικά, θα εμφανιστεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο -UpStage τρεις Δευτέρες, 22 και 29 Φεβρουαρίου, και 7 Μαρτίου. Οι Los Mafiosos ανεβάζουν την θερμοκρασία στα ύψη, μέσα στην καρδιά των Αποκρεών! Τρεις βραδιές γεμάτες χορό, κέφι και θετική ενέργεια!
Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage
16.02.2016 14:26
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου 2016, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.
Οι Μαρσύας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
19.01.2016 12:33
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 30 Ιανουαρίου στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.