Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ηλίας Ζούτσος - Ψαρογιάννης live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage

Ηλίας Ζούτσος - Ψαρογιάννης live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage

Δύο διαφορετικές γενιές μουσικών συναντώνται επί σκηνής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε έναν δημιουργικό διάλογο προσεγγίζοντας έτσι την ουσία της λέξης “παράδοση”. Ο Ηλίας Ζούτσος στη λύρα και το τραγούδι και ο Ψαρογιάννης στο λαούτο.


Στη συναυλία αυτή θα παρουσιάσουν τον κανούργιο δίσκο του Ηλία με τίτλο “Ρίζα” στον οποίο έπαιξαν οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό την ίδια τη μουσική .


Ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), ζωντανός μύθος της κρητικής μουσικής και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς στην Ελλάδα, με πλούσιο έργο ξεκινώντας από τη δεκαετία του ‘60 και συμμετέχοντας με τον αδερφό του Νίκο Ξυλούρη στα μουσικά δρώμενα της χώρας για πάνω από δύο δεκαετίες, φέρει το βίωμα μιας γενιάς μουσικών που έπαιζαν πριν την ίδια την αρχή της δισκογραφίας. Σήμερα παραμένει ο καλύτερος ίσως κρητικός λαγουτιέρης και επιλέγει με το δίσκο “Ρίζα” να επιστρέψει στη δισκογραφία μετά από αρκετά χρόνια.


Ο Ηλίας Ζούτσος εκπρόσωπος της σύγχρονης μουσικής γενιάς ξεκινά παίζοντας κρητική λύρα. Ακολουθεί το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος βιολιού και Ανώτερων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α’ βιολιά). Εκτός από τις συνεργασίες με Γ. Μαρκόπουλο, Θ. Παπακωνσταντίνου και Ross Daly τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.


Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage μαζί με τον Τσίκο στα κρουστά, εκτός από τον καινούργιο δίσκο θα παρουσιάσουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Ψαρογιάννη αλλά και το “Σημείο”, τον πρώτο δίσκο του Ηλία Ζούτσου που όπως και η “Ρίζα” κυκλοφορεί από την ANTart Productions.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
29.03.2016 12:13
Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες και το Balkan Τrafik Festival, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό στο Γυάλινο - UpStage, την Παρασκευή 15 Απρίλη.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Οι Μέτοικοι ζωντανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
03.03.2016 13:24
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage.