Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι τυχεροί του κόσμου: έκθεση της Αφροδίτης Παπαδούλη στη γκαλερί 7

Οι τυχεροί του κόσμου: έκθεση της Αφροδίτης Παπαδούλη στη γκαλερί 7

Tην Τρίτη 18 Μαρτίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει  την καινούργια δουλειά της ζωγράφου Αφροδίτης Παπαδούλη με τίτλο «Οι τυχεροί του κόσμου».


Η Αφροδίτη Παπαδούλη μας λέει για την δουλειά της  που είναι ακρυλικά, ακουαρέλες & παστέλ: «Η ευλογία που υπάρχει στην γεωγραφική θέση ενός τόπου, η τύχη ως δύναμη και ομορφιά, το τυχερό ως πεπρωμένο κι η ειρωνεία της τύχης με απασχόλησαν στην περίοδο που δούλεψα τα τελευταία έργα μου. Στο τέλος κατέληξα πως το δυναμικό που διαθέτει ο καθένας στο να κάνει υπερβάσεις κυρίως αυτό τον διαμορφώνει. Κόντρα στην μοιρολατρία ας ανατρέψουμε το σθένος μας σε τύχη.»


Επίσης η δημοσιογράφος Ειρήνη Κακουλίδου μας λέει για την δουλειά της: «Η Αφροδίτη Παπαδούλη ζωγραφίζει σαν να’ ναι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Ανακαλύπτει τους φόβους μας, τους μαγεύει και μας τους στέλνει πίσω για να τους αγαπήσουμε.

Χαϊδεύει με τα πινέλα της τις επιθυμίες μας και τις κάνει όμορφες, αποενοχοποιμένες και λαμπερές. «Πως καταφέρνει να ζωγραφίζει έτσι ?» σκέφτομαι κάθε φορά που κοιτάζω τα έργα της. Πως μπορεί μέσα στο θλιβερό ημίφως, να διακρίνει αυτή τη φωτεινή ζωή, αυτή τη μικρή, συμπυκνωμένη σταγόνα αθωότητας που έχουμε φυλάξει στα τρίσβαθα της ψυχής μας. Η Α.Π. είναι μια καλή μάγισσα της ζωγραφικής. Ζωγραφίζει τη ζωή που όλοι θέλουμε να ζούμε. Απλά.»


Η Αφροδίτη Παπαδουλή γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Δροσιά. Από το 1998-2000 σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. θεσ/νίκης με δάσκαλο τον Γ.Τσακίρη. Από το 2000- 2002 στην ΑΣΚΤ Αθήνας με τον Γ. Ψυχοπαίδη, αποφοιτώντας με άριστα. Από το 2003 μέχρι το 2014 έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και Αγγλία. Από το 2002 έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
Logos, Stripes and Splashes: Έκθεση του Helmut Middendorf στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
17.11.2016 17:30
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Logos, Stripes and Splashes” με καινούργια ζωγραφικά έργα τoυ Helmut Middendorf από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.