Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το συγκρότημα Μπεργκέτι live στο Ρυθμό Stage

Το συγκρότημα Μπεργκέτι live στο Ρυθμό Stage

Το συγκρότημα Μπεργκέτι (ή μπερεκέτι [τουρκ.bereket] :αφθονία υλικών αγαθών και ιδίως καλή σοδειά) σε μία μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμό Stage την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου σε σμυρναίικα, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.


Το όνομα "Μπεργκέτι" δεν αναφέρεται σε μια κομπανία με συγκεκριμένη σύνθεση , αλλά σε ένα ανοιχτό σχήμα μουσικών που ουσιαστικά ξεκίνησε να παίρνει μορφή στα τέλη του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης.


Τους Μπεργκέτι μπορεί κανείς να τους βρει να παίζουν ζωντανά σε συναυλίες , σε μαγαζιά, στο δρόμο, σε παρέες και σε ανοιχτά γλέντια. Σε ένα τέτοιο γλέντι κάποιοι από τους Μπεργκέτι συναντήθηκαν με τη Βερόνικα. Κοινή τους προτίμηση, η μουσική παράδοση όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμά της από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και την υπόλοιπη ελληνική επαρχία μέχρι και τα καφέ-Αμάν της Αμερικής.


Έκτοτε παίζουν μαζί και τραγουδούν στην Αθήνα, την Κρήτη και αλλού, ερμηνεύοντας παλιά ρεμπέτικα, δημοτικά και σμυρναίικα τραγούδια, με στόχο πάντα να κάνουν τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει.


Γλαύκος Σμαριανάκης, βιολί- φωνή
Θύμιος Μπαρδαμάσκος, μπουζούκι - κιθάρα - φωνή
Καπιζιώνης Παναγιώτης, μπουζούκι - κιθάρα - φωνή
Βερόνικα Δαβάκη, φωνή

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Gadjo Dilo live στο Roof Stage του Gazarte
10.10.2016 14:34
Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν! Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Κάθε τους εμφάνιση στο GAZARTE είναι sold out και μία υπόσχεση για ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια!
Gadjo Dilo live στο Gazarte Roof Stage... ξανά!
19.09.2016 17:19
Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν! Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν με το ξεχωριστό live τους όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Κάθε τους εμφάνιση στο GAZARTE είναι sold out και μία υπόσχεση για ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια.
Depy & The Melody Project live στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
09.06.2016 14:24
Η Ντέπη Σακελλαρίου perfomer της jazz μουσικής σκηνής μαζί με το συγκρότημα της, ανοίγει τη μικρή σκηνή live stage @ the bar του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21.00.
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
Η Γλυκερία σε μία συναυλία αλληλεγγύης στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
21.04.2016 16:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ανοίγουν την αυλαία, και σας προσκαλούν να απολαύσετε τη Γλυκερία σε λαϊκά – έντεχνα – παραδοσιακά τραγούδια, με μοναδικό αντίτιμο τη συνεισφορά σας σε τρόφιμα, Πέμπτη 21 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.