Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Μήδειας Πατούσες, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο Βαφείο

Μήδειας Πατούσες, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο Βαφείο

Η θεατρική ομάδα Lift inc μαζί με επιλεγμένους νέους συνεργάτες παρουσιάζουν στο Θέατρο Βαφείο, το έργο του Ανδρέα Φλουράκη, Μήδειας Πατούσες από τις 19 Φεβρουαρίου 2014.


Πριν τον γάμο και τα δύο τους παιδιά, πριν σπείρουν καταστροφές και θάνατο, ο Ιάσονας και η Μήδεια ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτό το «πριν», τη στιγμή όπου μια έφηβη Μήδεια γνωρίζει έναν Αργοναύτη και δένει μαζί του τη μοίρα της, μάς μεταφέρει μέσα από το μεταμοντέρνο θεατρικό του κείμενο με τίτλο «Μήδειας πατούσες», ο Ανδρέας Φλουράκης .


Ο διακεκριμένος συγγραφέας και ποιητής , έχοντας βαθιά γνώση του τραγικού Ευριπίδειου μύθου, γράφει με ευαισθησία, χιούμορ και μπόλικο θάρρος ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα: τον έρωτα ενός άντρας και μιας γυναίκας, μιας υπηρέτριας με την αφέντρα της, ενός αγοριού με έναν δράκο. Αλλά κυρίως τον «έναν» έρωτα, εκείνον που σε αλλάζει, σε ενηλικιώνει, σε γνωρίζει με τον Άλλο και τον άλλο σου εαυτό.


Η Μήδεια γνωρίζει τον καιροσκόπο Ιάσονα, έναν ξένο που ήρθε στην χώρα της να κλέψει τον πιο πολύτιμο θησαυρό. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας όπου οι δύο, μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του έργου, ένα μέντιουμ, την δούλα του παλατιού και τον αδελφό της Μήδειας διεκδικούν τόσο τον έρωτα όσο και το να έχουν το πάνω «πόδι» σε αυτόν. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους, τα φετίχ τους και τα έντονα πάθη τους.


Οι lift inc μετά την επιτυχία της πρώτης θεατρικής τους δουλειάς "Lift me Down" που απέσπασε το βραβείο κοινού στον θεατρικό διαγωνισμό του Studio Κινητήρα "Πόσο ρατσιστής είσαι;" το 2012 έχουν την χαρά και την τιμή να συνεργάζονται με τον Ανδρέα Φλουράκη και να παρουσιάζουν για πρώτη φορά το ανέκδοτο αυτό θεατρικό του έργο που καταπιάνεται με το διαχρονικό θέμα του έρωτα και της ενηλικίωσης.


Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Σκηνικά-κουστούμια: Άρτεμις Σιέρρα
Κινησιολογία: Κέλλυ Καρμοίρη

Ερμηνεύουν: Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μαρία Θρασυβουλίδου , Χρήστος Καράμπελας, Μαίρη Λογοθέτη και Δημήτρης Μαζιώτης.


Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.
Κίρκη, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο ΜΠΙΠ
02.03.2016 14:47
Το Θέατρο ΜΠΙΠ φιλοξενεί από τις 12 Μαρτίου 2016 το έργο του Ανδρέα Φλουράκη, Κίρκη.
Bonnie & Clyde, του Adam Peck στο Θέατρο Βαφείο
21.01.2016 10:55
Το Θέατρο Βαφείο παρουσιάζει το έργο του Adam Peck, Bonnie & Clyde.
Τυφλή Εμπιστοσύνη, του Ανδρέα Φλουράκη, στο Θέατρο Επί Κολωνώ
20.01.2016 09:54
Από τις 12 Φεβρουαρίου, στο black box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, ανεβαίνει η παράσταση «Τυφλή Εμπιστοσύνη» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου με τους Νίκο Γεωργάκη, Γωγώ Καρτσάνα και Βαγγέλη Ψωμά.