Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Hyperreality: ομαδική έκθεση στο K&K Showroom στη Θεσσαλονίκη

Hyperreality: ομαδική έκθεση στο K&K Showroom στη Θεσσαλονίκη

Το K&K Showroom στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση Hyperreality, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014.


Στα τέλη του 70 ο Umberto Eco έγραφε στο  βιβλίο του “Travels in Hyperreality , για την υπερπραγματικότητα της Αμερικής όπου τα όρια μεταξύ φανταστικού και πραγματικού είναι ανύπαρκτα , με αφορμή αυτές τις σκέψεις η έκθεση αναφέρεται στον όρο Hyperreality και επιχειρεί να προσεγγίσει τα χαμένα πια όρια μεταξύ του εικονικού και του υλικού κόσμου μας. Όπως αποδείχτηκε το Internet δεν είναι ένας παράλληλος κόσμος, αλλά μια σύνθετη προέκταση του και η  τεχνολογία δεν είναι μόνο ένα εργαλείο αλλά μια καινούργια ανθρωπολογική συνθήκη, όπου η συνδεσιμότητα, η διάδραση, αλλά και η δυνατότητα παραγωγής τέχνης με τα νέα μέσα δημιουργούν ένα εκπληκτικά γόνιμο πεδίο στο πεδίο της τέχνης.


Η ομαδική έκθεση “ Hyperreality” συγκροτείτε από έργα ψηφιακής τέχνης και νέων μέσων και εξερευνά την καινούργια υπερπραγματικότητα  ως μια βιωμένη πλέον συνθήκη στις σύγχρονες κοινωνίες. Απο την ψηφιακή εικόνα και το  animation εως τις 3d  κατασκευές και τα περιβάλλοντα, οι καλλιτεχνες με τα νέα μέσα εξερευνούν με περιέργεια και δρούν εικαστικα αξιοποιώντας τα ερεθίσματα από το διαρκώς μεταβαλλόμενο και πολυσύνθετο αστικό περιβάλλον .    


Ο Χάρης Μάρτης συμμετέχει με 3d stills και video animation, παράγει εικόνες χρησιμοποιώντας κώδικες προγραμματισμού και εξερευνά τον κόσμο των φράκταλς.

Topotheque, δημιουργούν πορτραίτα με ανάγλυφα αλγοριθμικά μοτίβα με την χρήση του lazer και της πυρογραφίας.

O Γιάννης Καράμπελας μέσα από video animation αποδομεί και ανασυνθέτει θραύσματα από οικεία βιώματα.

O Στέλιος Ντεξής και η Μυρτώ Βουνάτσου με την χρήση του animation κατασκευάζουν μικροσκηνές από το αστικό τοπίο οπού υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και διερευνούν τα όρια μεταξύ ζωγραφικής και της κινούμενης εικόνας (animation), ενω η Κατερίνα Αθανασοπούλου με το βραβευμένο από το Lumen Prize,2013, animation με τιτλο Apodemy δημιουργεί μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για τη σύγχρονη Αθήνα, εμπνευσμένη από τον Πλάτωνα.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.