Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Υφαντής στο Ρυθμό Stage

Ο Δημήτρης Υφαντής στο Ρυθμό Stage

Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Υφαντής εμφανίζεται στο Ρυθμός Stage, καταθέτοντας τη δική του πρόταση σε παλιά αγαπημένα τραγούδια (Καίγομαι και σιγολιώνω, Μυστικά πως σ’ αγαπώ) αλλά και τραγούδια από τον νέο του cd με τίτλο «Κρασομηλιά» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.


Στο  πλευρό του Δημήτρη Υφαντή ο συμπατριώτης του Λάκης Χαλκιάς σε μια ξεχωριστή,  φιλική συμμετοχή. Ένας σημαντικός αλλά συνάμα σεμνός ερμηνευτής, που καταξιώθηκε  στο χρόνο μέσα από σπουδαίες συνεργασίες , όπως αυτή με το Γιάννη Μαρκόπουλο. Τραγούδια όπως τα Μαλαματένια λόγια, η Φάμπρικα καθώς και σπουδαία ηπειρώτικα τραγούδια του πατέρα του θα σμίξουν με το καίγομαι και σιγολιώνω και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του Δημήτρη από το δίσκο του «Κρασομηλιά».


Συντροφιά με άλλους 4 εξαιρετικούς Ηπειρώτες μουσικούς (πιάνο, κρουστά, βιολί και κλαρίνο),ο Δημήτρης ξεχύνεται δροσερός και μελαγχολικός σαν βουνίσιος αέρας που στροβιλίζεται μέσα από τα κλειδιά του κλαρίνου, για να καταλήξει στη θάλασσα και να κινήσει για την Κρήτη με τις κόφτες  δοξαριές του βιολιού. Η Ελλάδα των Διονυσιακών ρυθμών της Θράκης και των μαγικών μελωδιών του Χατζιδάκι και του Μαρκόπουλου, μπλέκεται στο πρόγραμμα του σαν ένα ολοζώντανο γαϊτανάκι, που παρασύρει μουσικούς κι ακροατές.


Ο Δημήτρης Υφαντής έχει αγαπηθεί αρχικά για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η φωνή του μιμείται τον ήχο του ηπειρώτικου κλαρίνου. Εκτός όμως από τραγουδιστής, ο ίδιος είναι και πολυμουσικός, αφού παίζει πάνω από 10 μουσικά όργανα και στις παραστάσεις του εναλλάσσει επί σκηνής τουλάχιστον 5 απ΄αυτά, με τα οποία ντύνει και τα τραγούδια που ο ίδιος γράφει.


Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Υφαντής θα είναι στο Ρυθμός Stage σε ένα μουσικό πρόγραμμα που στόχο έχει τις καρδιές των ανθρώπων που πιστεύουν πως το έντεχνο τραγούδι δεν είναι μια νερόβραστη κατάσταση, αλλά ζωντανό κι έντονο, ειδικά όταν συντροφεύεται από τους παραδοσιακούς ρυθμούς κι ήχους της Ελλάδας. Τέλος, σκοπός του καλλιτέχνη είναι να κάνει γνωστά κι άλλα ηπειρώτικα τραγούδια (σε Ηπειρώτες και μη ), παίρνοντάς τα μαζί του πέρα από τα βουνά της Πίνδου και ακουμπώντας τα με την ιδιαίτερη φωνή του και τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στις καρδιές όλων των Ελλήνων, όπως έκανε και με το «Καίγομαι και σιγολιώνω».

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
Για τα Πανηγύρια: Ο Δημήτρης Υφαντής και ο Θοδωρής Κοτονιάς στο Ρυθμός Stage
26.09.2016 15:30
Από τις 7 Οκτωβρίου 2016 οι Θοδωρής Κοτονιάς, Δημήτρης Υφαντής & HARTURA BAND θα εμφανίζονται στο Ρυθμός Stage.
Ο Δημήτρης Μπάσης με τη Σοφία Κουρτίδου στο
18.03.2016 12:37
Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Κουρτίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση με ήχους μοντέρνους, έντεχνους αλλά και λαϊκούς, για δύο παραστάσεις στον "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου.
Ο Δημήτρης Σαμόλης live στο Roof Stage του Gazarte
15.02.2016 11:51
Ο Δημήτρης Σαμόλης αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις φωνές της νέας γενιάς που έχουν ξεχωρίσει και επιστρέφει στη σκηνή του Roof Stage του Gazarte στις 29 Φεβρουαρίου 2016 για ένα ξεχωριστό live όπως μόνο εκείνος ξέρει!
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς live στο Ρυθμός Stage
05.02.2016 13:09
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς επιστρέφει στο Ρυθμός Stage για μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου!