Η μουσική σκηνή του Χώρου Τέχνης 14η Μέρα υποδέχεται τον Μάριο Στρόφαλη και το quartet του για 4 ζωντανές εμφανίσεις τις Παρασκευές 7, 14, 28 Φεβρουαρίου και 21 Μαρτίου 2014.

Ο Μάριος Στρόφαλης γνωστός από τα soundtrack στον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι ένας πολυβραβευμένος συνθέτης και πιανίστας, διεθνώς καταξιωμένος, με μεγάλη δισκογραφία, του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες όπως: Πίσω πόρτα, Λίστα γάμου, Biloba, Γενναίοι της Σαμοθράκης , Μυστικά και ψέμματα , Να μ΄αγαπάς κ.α., τηλεοπτικές σειρές όπως: 3ος νόμος, 10η εντολή, Ερόϊκα , Μαύρα μεσάνυχτα, Σα γλυκό του κουταλιού, Γλυκόξινο κρασί κ.α. και θεατρικές παραστάσεις όπως: Κίεβο, Αmlet, Bug, Ραχήλ , Δανειστές, Rottweiler κ.α.

Ο Μάριος Στρόφαλης με τις «πολυ-ταξιδεμένες» του μουσικές από τις προσωπικές του συλλογές European Taxim I και ΙΙ, όπου εμπεριέχονται μεσογειακά τάνγκο, βαλς, χαμπανέρες, φλαμένκο, άλλοι χοροί της νότιας Ευρώπης αλλά και τα τραγούδια του Ελληνικά ή Γαλλικά, θεωρείται ένας γνήσιος εκπρόσωπος της λόγιας μουσικής της Μεσογείου.

Το κουαρτέτο του είναι ένα μουσικό σύνολο, με έντονο κινηματογραφικό, νότιο-ευρωπαϊκό στίγμα και συνεχή παρουσία σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές, θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Ο Μάριος Στρόφαλης μαζί με το κουαρτέτο του επιλέγουν τη μουσική σκηνή του Χώρου Τέχνης 14ηΜέρα για να μας ταξιδέψουν, ζωντανά, σε μια νοσταλγική περιήγηση στα λιμάνια του Νοτιο-ευρωπαϊκού πολιτισμού.

To Εuropean Taxim είναι μια νοσταλγική περιήγηση σε «πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης.

Από το «Μεσογειακό τάνγκο» και το «Σμυρνέϊκο μπολερό» ως το «Nuevo tango», από τον «Αιγαιοπελαγίτικο Μπάλο» ως τη «Νouvelle Jazz Francaise», από την «Ανδαλουσιανή Μπαλάντα» και το «flamenco» ως την «ταραντέλλα» και το «λυρικό μεσογειακό βαλσάκι».

Μάριος Στρόφαλης – πιάνο
Βαγγέλης Βεργωτής – ακορντεόν|
Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλο
Μιγκέν Σελμάκη – Βιολί

http://www.tangart.gr/daskaloiinfo.asp?id=579