Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ζεφύρων Πλεύσεις - Αγγέλα Μάντζιου

Ζεφύρων Πλεύσεις - Αγγέλα Μάντζιου

Οι Εκδόσεις iWrite.gr και η ποιήτρια Αγγέλα Μάντζιου σας παρουσιάζουν την τελευταία μεγάλη ποιητική μας συλλογή με τίτλο "Ζεφύρων Πλεύσεις".    

Μία πραγματικά ιδιαίτερη ποιητική συλλογή που απέσπασε το 1ο Βραβείο στο πρόσφατο διεθνή ποιητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη.

 

Ένα βλέμμα στις σχισμές της θαλασσινής αύρας

 

Ένα σημάδι του χρόνου

Πίσω από το άγγιγμα της φθαρτής ύλης

Των αιώνιων σωμάτων

 

Είναι η γεωγραφία του αόρατου κόσμου

Που σε περιβάλλει σαν πέπλο

Και σε περιέχει σα χρησμός

Δυσερμήνευτος

 

Σαν τη σπείρα του χρόνου

Στα ελικοειδή τροχίσματα

Του ήλιου και της ηλακάτης.

 

Η Αγγέλα Μάντζιου γεννήθηκε το 1960 σ’ ένα χωριό με παλιά πέτρινα σπίτια. Είναι φιλόλογος. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Πραμάνθα» 1987 και «Ιλάειρα» 1991 (ποίηση και φωτογραφίες του Στράτου Καλαφάτη). Έχει κερδίσει το Α΄ βραβείο στο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό "100 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης" ενώ η ποιητική συλλογή «Ζεφύρων Πλεύσεις» είναι το τρίτο της βιβλίο. Στα ενδιαφέροντά της εκτός από την ποίηση, είναι το θέατρο και η Δημοτική μουσική .

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.