Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Bella Terra, τραγούδια για τη Μεσόγειο

Bella Terra, τραγούδια για τη Μεσόγειο
Η ταλαντούχα Arianna Savall έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες τον Οκτώβριο, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη θάλασσα και μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου που συναντιούνται με αυτές των σκανδιναβικών χωρών.

Η Arianna Savall είναι μια φωνή αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με οικογενειακή παράδοση στη μουσική – είναι κόρη του Jordi Savall – και εξαιρετικό ταλέντο.

Στην Αθήνα, στις δύο συναυλίες που θα δώσει, θα απολαύσουμε το Bella Terra, το οποίο αποτελείται από δώδεκα ποιήματα που έχει μελοποιήσει η ίδια τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας κομψά τη φωνή με την άρπα.

Τα ποιήματα της είναι γεμάτα ελπίδα για έναν κόσμο με περισσότερο φως, αγάπη και μυστήριο, έναν πιο ανοιχτό και μεσογειακό κόσμο.

Όλα τα τραγούδια της συναυλίας έχουν ένα ιστό που τα ενώνει σε μια κοινή εμπειρία: να ζεις το παρόν εδώ και τώρα, την τρυφερότητα και το πάθος του έρωτα, την σχεδόν χαμένη αθωότητα του παιδιού-ενήλικα, την παρεμφατική δύναμη της θάλασσας και των ονείρων.

Η παράδοση του τραγουδιού συνοδευμένου από τους ήχους της άρπας, μια παράδοση ακόμα ζωντανή στην Ιρλανδία και σε ορισμένες χώρες της Νοτίου Αφρικής, χάθηκε κάπου στο ενδιάμεσο στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής και διαδεδομένη πρακτική μέχρι και την εποχή του Μπαρόκ.

Το πρόγραμμα Bella Terra είναι μια απόπειρα να συνδυαστούν φωνή και άρπα, σχηματίζοντας με τους συμπληρωματικούς όσο και αντικρουόμενους στίχους τους μια ενιαία ανάσα και μορφή έκφρασης.

Σχετικές ειδήσεις
Ερωτικό βαλς: συναυλία με της Στέλλα Γαδέδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.01.2017 14:46
Η Στέλλα Γαδέδη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας ταξιδέψει με μουσικές, χρώματα και ρυθμικές ελευθερίες ερμηνεύοντας έργα για φλάουτο και παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις πρόσφατες δικές της μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο Κρεμλίνο
15.12.2016 10:16
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, από τους πιο γνήσια λαικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, θα βρεθεί για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Kremlino Stage, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στα τραγούδια του μεγάλου απόντα του λαικού τραγουδιού, Δημήτρη Μητροπάνου.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.