Η ταλαντούχα Arianna Savall έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες τον Οκτώβριο, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη θάλασσα και μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου που συναντιούνται με αυτές των σκανδιναβικών χωρών.

Η Arianna Savall είναι μια φωνή αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με οικογενειακή παράδοση στη μουσική – είναι κόρη του Jordi Savall – και εξαιρετικό ταλέντο.

Στην Αθήνα, στις δύο συναυλίες που θα δώσει, θα απολαύσουμε το Bella Terra, το οποίο αποτελείται από δώδεκα ποιήματα που έχει μελοποιήσει η ίδια τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας κομψά τη φωνή με την άρπα.

Τα ποιήματα της είναι γεμάτα ελπίδα για έναν κόσμο με περισσότερο φως, αγάπη και μυστήριο, έναν πιο ανοιχτό και μεσογειακό κόσμο.

Όλα τα τραγούδια της συναυλίας έχουν ένα ιστό που τα ενώνει σε μια κοινή εμπειρία: να ζεις το παρόν εδώ και τώρα, την τρυφερότητα και το πάθος του έρωτα, την σχεδόν χαμένη αθωότητα του παιδιού-ενήλικα, την παρεμφατική δύναμη της θάλασσας και των ονείρων.

Η παράδοση του τραγουδιού συνοδευμένου από τους ήχους της άρπας, μια παράδοση ακόμα ζωντανή στην Ιρλανδία και σε ορισμένες χώρες της Νοτίου Αφρικής, χάθηκε κάπου στο ενδιάμεσο στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής και διαδεδομένη πρακτική μέχρι και την εποχή του Μπαρόκ.

Το πρόγραμμα Bella Terra είναι μια απόπειρα να συνδυαστούν φωνή και άρπα, σχηματίζοντας με τους συμπληρωματικούς όσο και αντικρουόμενους στίχους τους μια ενιαία ανάσα και μορφή έκφρασης.