Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla live στο Gazarte

Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla live στο Gazarte

Το Gazarte φιλοξενεί μια συνάντηση των κορυφαίων σολίστ του Kyklos Ensemble με τη μοναδική ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου και το nuevo tango, την 1η Μαρτίου 2014.


Μετά τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες του συνόλου τον Δεκέμβριο, ο KYKLOS επανέρχεται στο Gazarte, ανεβαίνοντας αυτή τη φορά πάνω στη σκηνή , παρουσία μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ερμηνεύτριας, μιας καλλιτέχνιδας άρρηκτα συνδεδεμένης με τον λόγο των μεγάλων ελλήνων δημιουργών και όχι μόνο, μιας φωνής που θήτευσε δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι: της μοναδικής Αλίκης Καγιαλόγλου που πρώτη μύησε το Ελληνικό κοινό στη μουσική και την ποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας.


Ο Astor Piazzola, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε με το tango του, είχε συστήσει στο ελληνικό κοινό τη μοναδική εμπειρία της μουσικής του ήδη από την κοινή εμφάνισή του με τον Μάνο Χατζιδάκι στη δεκαετία του 90'. Σήμερα, 12 κορυφαίοι σολίστ της κλασικής μουσικής με σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου. Δίνουν εκ νέου ένα ραντεβού με το Nuevo του Astor Piazzola και μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι παρουσιάζοντας μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Μέσα από τις ερμηνείες της τελευταίας, τον ηχητικό σχεδιασμό του Άγη Γυφτόπουλου και υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι ενορχηστρώσεις του ίδιου δημιουργού, συνδυασμένες με τις νέες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, φέρνουν έναν νέο tango αέρα.


Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης.


Το KYKLOS ENSEMBLE, έχει ως αποστολή του την παρουσίαση έργων που καλύπτουν το φάσμα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, ταυτόχρονα συνεργαζόμενο με το σύνολο των Τεχνών και των Επιστημών.

 

Έχοντας ήδη διανύσει μια άκρως επιτυχημένη πορεία τους πρώτους μήνες της ζωής του, επικοινωνεί με το κοινό μέσα από διαδραστικές συνεργασίες , αναδεικνύοντας έργα, εποχές και νέους μουσικούς, μέσα από μια ελεύθερη ματιά στην Τέχνη, συνδέοντας το ΠΟΠ με το Κλασικό, το παλιό με το νέο, δίνοντας στο κοινό του την ευκαιρία να υπερβεί τα κάθε είδους σύνορα.


Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας. Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης. Διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Asaf Avidan live στο Gazarte
10.11.2016 10:44
Ένα σπάνιο και λαμπερό αστέρι της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Ισραηλινής καταγωγής Asaf Avidan, επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ξεχωριστά live στο main stage του Gazarte, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.
Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
31.08.2016 13:20
Μουσική για κιθάρα και φλάουτο, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!