Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ματιές: Συναυλίες μουσικής δωματίου στο Beton7

Ματιές: Συναυλίες μουσικής δωματίου στο Beton7

Το Beton7 παρουσιάζει πέντε Έλληνες συνθέτες με έργα μουσικής δωματίου σε πρώτη εκτέλεση, σε δύο συναυλίες στις 16 και 23 Φεβρουαρίου 2014.


Συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής θα δώσουν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Λούκας (βιολί), Κρυσταλλία Γαϊτάνου (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Ελένη Νικολαΐδη και Γιάννης Γιαννόπουλος (πιάνο), στην οποία θα παρουσιάσουν σε πρώτη εκτέλεση έργα των συνθετών: Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Χρήστου Ξενάκη, Χρήστου Πουρή, Γιώργου Ρούσσου και Ανδρέα Τσελίκα.


Καθένας τους με διαφορετικές επιρροές , τεχνικές και ηχοχρώματα αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αλλά και την παράδοση των μεγάλων Δασκάλων της μουσικής. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, όπως τρίο για έγχορδα, πιάνο τρίο και ντούο για βιολί και πιάνο, εξερευνούν μουσικά μονοπάτια που εκτείνονται σε όλο το εύρος της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

 

Αφομοιώνοντας την τονική μουσική , τη μίνιμαλ, την τροπική, την κινηματογραφική και την ατονική οι συνθέτες προσβλέπουν στη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Απόσταγμα Ρωσίας: αριστουργήματα ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 09:58
Δύο σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη».
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.