Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ματιές: Συναυλίες μουσικής δωματίου στο Beton7

Ματιές: Συναυλίες μουσικής δωματίου στο Beton7

Το Beton7 παρουσιάζει πέντε Έλληνες συνθέτες με έργα μουσικής δωματίου σε πρώτη εκτέλεση, σε δύο συναυλίες στις 16 και 23 Φεβρουαρίου 2014.


Συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής θα δώσουν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Λούκας (βιολί), Κρυσταλλία Γαϊτάνου (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Ελένη Νικολαΐδη και Γιάννης Γιαννόπουλος (πιάνο), στην οποία θα παρουσιάσουν σε πρώτη εκτέλεση έργα των συνθετών: Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Χρήστου Ξενάκη, Χρήστου Πουρή, Γιώργου Ρούσσου και Ανδρέα Τσελίκα.


Καθένας τους με διαφορετικές επιρροές , τεχνικές και ηχοχρώματα αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αλλά και την παράδοση των μεγάλων Δασκάλων της μουσικής. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, όπως τρίο για έγχορδα, πιάνο τρίο και ντούο για βιολί και πιάνο, εξερευνούν μουσικά μονοπάτια που εκτείνονται σε όλο το εύρος της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

 

Αφομοιώνοντας την τονική μουσική , τη μίνιμαλ, την τροπική, την κινηματογραφική και την ατονική οι συνθέτες προσβλέπουν στη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.
Συνηχήσεις 2016: Έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Δωματίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
17.02.2016 15:15
Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.