Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου live στον Ιανό

Η 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου live στον Ιανό

Η Μικρή Άρκτος και ο Ιανός παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά, την πρώτη εμφάνιση δημιουργών και ερμηνευτών οι οποίοι ξεχώρισαν στηνΑκρόαση της Μικρής Άρκτου, για τέσσερις παραστάσεις κάθε Παρασκευή όλο τον Φεβρουάριο στον Ιανό.


Δέκα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη 2η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (που ανέδειξε δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ο Δημήτρης Μαραμής , η Νατάσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ζαχαρίας Καρούνη κ.α.) κάνουν το ξεκίνημά τους  στον ΙΑΝΟ η νέα γενιά δημιουργών και ερμηνευτών, η γενιά της 4ης Ακρόασης, με την ίδια χαρά, χάρη αλλά και  ελπίδα.


Πιστεύουμε πως το πλήθος και η ποιότητα του καλλιτεχνικού υλικού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις συγκρότησης ενός νέου κύματος στην τέχνη του ελληνικού τραγουδιού, με πρωταγωνιστές νέους δημιουργούς και ερμηνευτές.


Όπως είναι γνωστό η 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, διοργανώθηκε το 2013 και διακρίθηκαν σ’ αυτήν σχεδόν 100 νέοι καλλιτέχνες (στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί, ερμηνευτές και ερμηνεύτριες).


Στις 5/2 κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο, το πρώτο cd single το οποίο και περιλαμβάνει 5 τραγούδια με τις υπογραφές 5 νέων δημιουργών και 2 ερμηνευτριών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 6 cd single (ανά σαράντα ημέρες) με τραγούδια και ένας μεγάλος δίσκος με παιδικά τραγούδια στο τέλος του χρόνου.


Στις 7/2 στον Ιανό παρουσιάζονται σε μια μουσική παράσταση δημιουργοί και ερμηνευτές από το πρώτο και δεύτερο cd single  σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από καινούργια τραγούδια αλλά και τραγούδια αναφοράς, σε επιμέλεια και με  την υπογραφή του Παρασκευά Καρασούλου.


Στις παραστάσεις του Φεβρουαρίου συμμετέχουν:

Οι δημιουργοί: Γιάννης Βασιλόπουλος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου , Σπύρος Παρασκευάκος
Οι τραγουδοποιοί: Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης και Γιώργος Μητρογιαννόπουλος
Οι ερμηνευτές: Απόστολος Κίτσος, Πολυξένη Καράκογλου, και Δήμητρα Σελεμίδου  
Μαζί τους οι μουσικοί: Αντώνης Αρβανίτης μπάσο , Βασίλης Καραμπελόπουλος ντραμς, Σπύρος Λιβάνης ηλ. Κιθάρα.

Σχετικές ειδήσεις
“Ημερολόγιο τρίτο”: Ο Νίκος Ξυδάκης στον Ιανό
10.11.2016 11:52
Ο Nίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, δημιουργεί δύο μοναδικές βραδιές στον αγαπημένο χώρο του Ιανού.
Jazz in Time: Η Ναταλία Ρασούλη live στον Ιανό
19.05.2016 13:26
H Ναταλία Ρασούλη σε συνέχεια των εμφανίσεών της, έρχεται στον ΙΑΝΟ στις 26 Μαΐου 2016 για μια παράσταση Jazz 'n' Blues, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο ταξίδι στα θρυλικά τραγούδια της Jazz, της Blues αλλά και της Gospel μουσικής.
Επτά τραγούδια βγήκαν βόλτα μες τη νύχτα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Ιανό
28.04.2016 14:51
Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές θα μας χαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΙΑΝΟ, στις 21 και 28 Μαΐου 2016.
«Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα»: Συναυλία με το ΕΣΣΜ στο Μέγαρο
25.04.2016 14:45
Τα έργα 6 νέων δημιουργών θα ερμηνεύσει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Σύνθεσης «Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα».
O συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ζωντανά στον Ιανό
28.03.2016 13:47
O συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον Ιανό, για πρώτη φορά σε μία βραδιά με δικά του τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Φαγιούμ».