Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η πατρίς λυπάται πολύ, του Ματεϊ Βίζνιεκ στο Θέατρο Αυλαία

Η πατρίς λυπάται πολύ, του Ματεϊ Βίζνιεκ στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει την παράσταση «Η Πατρίς λυπάται πολύ» για τέσσερα Δευτερότριτα από 10 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2014.


Πρόκειται για μια παράσταση σε σκηνοθεσία Τριαντάφυλλου Δελή που αποτελείται από τα μονόπρακτα έργα «Η Πατρίς λυπάται πολύ», «Σκέψου πως είσαι ο θεός», «Περιμένετε να περάσει ο καύσωνας» και «Ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο» του MATEI BIZNIEK που κυκλοφορούν στο βιβλίο «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» (Εκδόσεις ΥΨΙΛΟΝ).


Τέσσερα μονόπρακτα. Τέσσερις ιστορίες, σκηνοθετημένες σε ενιαία μορφή–εικόνα– με υπερρεαλιστική διάθεση.

- Ε που είσαι απάντησέ μου…
- Θέλω να περάσω τα σύνορα!
- Έχεις διαβατήριο σε ισχύ;
- Όχι, δεν έχω διαβατήριο.
- Ότι είναι παράνομο μπορεί να στραφεί εναντίον σου.
- Ζητάτε να σας διηγηθώ τη ζωή μου.
- Προβλέπεται απ’ τον κανονισμό.
- Η ζωή μου όλη ήταν μια καταιγίδα.
- Εθνικότης;
- …
- Η Πατρίς λυπάται πολύ.


Ο MATEI BIZNIEK γεννήθηκε στην βόρεια Ρουμανία το 1956. Τα θεατρικά του έργα ανέβηκαν σε περισσότερες από 20 χώρες με σημαντική επιτυχία. Η γραφή του λιτή...δυνατή...επίκαιρη που όμως γρατζουνάει τις πληγές μας, πληγές μιας κυρίαρχης βαναυσότητας, αγριότητας ...αδικίας.


Συντελεστές
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Τριαντάφυλλος Δελής
Σκηνογραφία - video mapping: Στάθης Μήτσιος
Παραγωγή: Σάσα Νάτση
Ηθοποιοί: Δήμητρα Λαρεντζάκη, Αλέξανδρος Κωχ, Στέφανος Πίττας, Γιώργος Σοφικίτης

Σχετικές ειδήσεις
Η
04.01.2017 14:21
Το Θέατρο Αυλαία σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων “Γίνονται Έργα” παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον εμβληματικό μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου.
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
No exit (Κεκλεισμένων των θυρών) του  Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Θέατρο Αυλαία
30.09.2016 13:45
Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ζαν Πωλ Σαρτρ, ΝΟ ΕXIT (“Κεκλεισμένων των θυρών”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Αυλαία” στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου 2016.
Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη στο Θέατρο Αυλαία
31.05.2016 14:17
H παράσταση «Το Τέρας κι Εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη, βασισμένη στο ομότιτλο συγκλονιστικό μπέστ σέλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 31 Μαΐου και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 από το Θέατρο Πρόβα σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
Σε θέλω δίπλα μου, του Μίνωα Θεοχάρη στο Θέατρο Αυλαία
06.05.2016 12:43
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η πιο μοντέρνα και νεανική ρομαντική κωμωδία "Σε θέλω δίπλα μου" έρχεται στις 11 Μαΐου 2016 στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη!