Το Faust Bar-Theatre-Arts συνεχίζει με επιτυχία τις εκδηλώσεις του και τον Φεβρουάριο, με ομάδες και καλλιτέχνες που κινούνται στο χώρο της World Music, του Καμπαρέ και του Bar-Theatre και μας ανακοινώνει το πρόγραμμά του.

Λίγα λόγια για τον χώρο…

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, το Faust,ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής – bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός»

Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνει στην τύχη αλλά το κυνηγάει κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα…


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου: SwingShoesfeat. Sugahspank! Η συνεργασία τους κρατάει 4 χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δυο. Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Gypsy Swing, Gospel, Blues, Παραδοσιακά στο blender.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου: Η Banda Valeu είναι μια κολλεκτίβα μουσικών με κοινή αγάπη την Βραζιλιάνικη μουσική.Η αισθαντική bossa nova των ’60s συναντά την εκρηκτική samba για να καταλήξει στη σύγχρονη MPB (Música Popular Brasileira)  με μια πιο Jazzy διάθεση. 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου: Bellville – Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο και δίνουν rendez-vous με την μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου: AcousticMovement– Σε αυτό το καινούργιο project ο Θάνος Δασκαλόπουλος και ο Αποστόλης Λεβεντόπουλος παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις και διασκευές από jazz standards και funk, συνδυάζοντας τον ακουστικό ήχο που παράγουν τα όργανα και το σώμα.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου: Los Dos O Mas – Los Dos O Mas – Reggae, Latin, Funk, Swing, Rock και World Music. Οι αγαπημένοι μας Los Dos O Mas επιστρέφουν στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου: Swing Αprès-midi – Κυριακή απόγευμα του 1930, Παρίσι.. Δίπλα στο ποτάμι του Σηκουάνα ξεπηδούν ανάλαφρες μελωδίες μιας νοσταλγικής belle époque. Ένα ταξίδι στη jazz της εποχής, στα βαλς, τα bolero και τις μπουάτ,  με τη ρυθμική ενέργεια της gypsy Swing. Αυτός είναι ο ήχος των Swing Αprès-midi.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου: RemiandtheDazzlers– Ο Remi, η μπάντα του και η χορευτική rock & roll ομάδα “The Dazzlers” παρουσιάζουν την παράσταση “Το απόλυτο Folk & Roll Show”, μια μουσικο-χορευτική συναυλία σε ρυθμούς rock & roll, folk, country, bluegrass με αυθεντική μουσική, ιστορίες του δρόμου και δυναμικές χορογραφίες σε ένα φαντασμαγορικό show αυθεντικής μουσικής και διασκευών Johnny Cash, Elvis, The Doors, Jerry Lee Lewis και άλλων rock & roll ηρώων της εποχής.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου: To «Ηarlekink Project» & η «Ομάδα Rope Studies» φιλοξενούν για 3η φορά, μέσα σε 1 χρόνο, την Γαλλίδα performer «Gorgone» με σκοπό να καθηλώσουν, από κοινού, το Αθηναϊκό κοινό με τα skills τους στην υποβλητική Τέχνη του «Shibari» (Ιαπωνική Ερωτική Επίδεση).

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: RSN & Esterina – Στις 16 Φεβρουαρίου οι RSN & Esterina επιστρέφουν στη σκηνή του Faust για ένα ακόμα δυνατό live γεμάτο από τις πρόσφατες δημιουργίες τους, καθώς και με διασκευές αγαπημένων τους καλλιτεχνών. Τις χορδές θα γρατζουνίσει παρέα τους ο Δημήτρης Σιάμπος.  

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου: CabaretBalkan– Οι Cabaret Balkan είναι “ιδέα” για αυτό δεν χάνονται στον χρόνο … Επηρέασαν την μουσική σκηνή της Ελλάδας παρασέρνοντας σχήματα και μουσικούς στο περιφρονημένο μέχρι τότε βαλκανικό άκουσμα… Οι εμπνευστές και δημιουργοί επανεμφανίζονται πλαισιωμένοι από την “λεγεώνα των νέων” και παρουσιάζουν την 4η πρόταση στην ιστορία τους!

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου: MirandaVerouli & DesafinadosH γνωστή ερμηνεύτρια της Βραζιλιάνικης μουσικής Μιράντα Βερούλη, παρέα με τους εξαιρετικούς jazzmen Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα/εφφέ) και Σπύρο Μάνεση (πιάνο), τον κορυφαίο Έλληνα κρουστό Πέτρο Κούρτη και το groovy μπάσο του Μάνου Αναγνωστόπουλου, μας σεργιανίζουν με δεξιοτεχνία στα μονοπάτια της Βραζιλιάνικης πολυρρυθμίας, από την μελωδική bossanova και τα ρυθμικά baião, ως την εκρηκτική samba του RiodeJaneiro.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου: Bellville – Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο και δίνουν rendez-vous με την μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: Η BandaValeu είναι μια κολλεκτίβα μουσικών με κοινή αγάπη την Βραζιλιάνικη μουσική.Η αισθαντική bossanova των ’60s συναντά την εκρηκτική samba για να καταλήξει στη σύγχρονη MPB (MúsicaPopularBrasileira)  με μια πιο Jazzy διάθεση.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου: Avant Première – Οι Avant Première παρουσιάζουν κομμάτια από το διεθνή κινηματογράφο προσαρμοσμένα στην αισθητική τους, παντρεύοντας την ατμόσφαιρα του musical με τον ήχο της blues και της jazz. Το όνομά τους συμβολίζει την πρώτη προβολή της μουσικής γνωστών έργων με το δικό τους ύφος, και θα είναι «σύντομα σε μία αίθουσα κοντά σας».

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου: Ο Γιώργος Χρανιώτης και το συγκρότημά του Imitateyourmother: Τάκης Τάνις (μπάσο), Λεβένταγας (ντραμς), Πάνος Βελούδινος (κιθάρα) και (φωνητικά), αναρωτιούνται….Isyourmotherasaint, issheadevilindisguise, anywayyouhavetoimitateher, causeshesthetopofthefoodchain.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου: CrimeSwingInvestigation – Οι CrimeSwingInvestigation βγαίνουν στην παρανομία με δικά τους κομμάτια αλλά και μαζί με την Ella, την Edith, τον Django, τον Σπάρτακο, το Χιώτη και άλλους πολλούς.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: AfrodysseyOrchestra: Οι Afrodyssey Orchestra ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το Μάρτιο του 2013 με το νέο πρωτότυπο ήχο τους στο χώρο της χορευτικής μουσικής στην Αθήνα. Το όνομά τους ήδη προϊδεάζει σχετικά με το στυλ και το ύφος της μουσικής τους, με παραπομπές στην Αφρική και στην Οδύσσεια ως ταξίδι-περιπέτεια. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την Ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.