Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, δύο σημαντικοί τραγουδιστές με καταγωγή από την Κρήτη, σμίγουν, επί σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, παραδοσιακά, καθώς και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Παίζουν οι μουσικοί:
Νίκος Καραβυράκης – Κρητικό λαούτο
Στέλιος Καρύδας – Κιθάρα
Σταύρος Καβαλιεράτος  – Μπάσο
Ηλίας Μπουκουβάλας – Τύμπανα

Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στον Άγιο Θωμά, ένα ορεινό χωριό έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Στα 18 του χρόνια ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ και από το 1973 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο ο οποίος του εμπιστεύτηκε μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του στα έργα «Θητεία», «Θεσσαλικός Κύκλος», «Οροπέδιο», «Αφιέρωμα», «Τολμηρή επικοινωνία», «Παράθυρο στη Μεσόγειο». Τραγούδια όπως «Τα λόγια και τα χρόνια», «Κρήτη μου όμορφο νησί», «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου», «Στου Ψηλορείτη τη κορφή» κ.ά. τον έκαναν γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει επιπλέον 8 άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές, ενώ πολλά από τα τραγούδια του, όπως “Ο ναυαγός”, “Μοιάζει η ζωή μου μ’ όνειρο”, “Άστρα μη με μαλώνετε”,’ ’Στης Κρήτης το μπαξέ’’ κ.ά., έχουν γίνει επιτυχίες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, γιος του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου. Από το 1985 βρίσκεται στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς και έχει λάβει μέρος σε πολλές, συναυλίες τους, τόσο στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Θέατρο Λυκαβηττού, Μ.Μ.Α., Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, Θέατρο Φιλίππων κ.ά.), όσο και στο εξωτερικό. Η δισκογραφική του πορεία, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και στο διάστημα αυτό έχει κυκλοφορήσει έξι προσωπικούς δίσκους: Ένα Φεγγάρι Δρόμος (1995), Μυθικά Καράβια (1997), Τα Τιμαλφή (2001), Ένα Κομμάτι Ουρανό (2003), Λαλήματα Ονείρου (2007), Στης Μνήμης το Κλαδί (2011) και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς.

Τραγούδια του, όπως: ‘’Του Παραδείσου λεμονιά’’, ‘’Να με κρατάς να μ΄ έχεις’’, ‘’Γελά ο χρόνος’’, ‘’Το ερωτικό αλφάβητο’’ κ.ά. έχουν ξεχωρίσει, ενώ ο ίδιος, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.