Μια μοναδική συναυλία πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, όπου οι μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης, «…με βήματα της ψυχής επί των υδάτων…» και ακολουθώντας τα μουσικά ρεύματα κάθε τόπου, θα μας ταξιδέψουν  στη λαϊκή και λόγια μουσική παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.

Η λόγια μουσική παράδοση της Κωνσταντινούπολης, μπλέκεται αρμονικά με λαϊκά τραγούδια και μελωδίες από τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Κάρπαθο, τη Σάμο, την Κύπρο, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, χάρη στη δεξιοτεχνία των μαθητών που αναβιώνουν την ποικιλοχρωμία που χαρακτηρίζει τα μουσικά ήθη και τις παραδόσεις από διαφορετικές γωνιές που χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού.  

Τη μουσική επιμέλεια, διδασκαλία και ενορχήστρωση των μουσικών κομματιών της συναυλίας υπογράφουν οι καθηγητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης, Στέλιος Κατσιάνης, Στρατής Ψαραδέλλης, Μαρία Θεοφανίδη και Κωνσταντίνα Κυριαζή.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Παίζουν οι μαθητές:
Βασίλης Γαλάνης, βιολί
Αντώνης Γκινοσάτης, βιολί, ταμπουράς
Μαρία Γλυνού, πολίτικη λύρα, ταμπουράς
Δημήτρης Σαμαράς, πολίτικη λύρα, ταμπουράς, τραγούδι
Φιλίππα Σαματά, νέι
Σταυρούλα Πρίφτη, πολίτικο λαούτο
Ελένη Κοντού, ταμπουράς
Ειρήνη Ντούτσουλη, κανονάκι
Μιχαήλ Άγγελος Αλιγιάννης, σαντούρι
Γιάννης Αγγελίδης, κρουστά
Θοδωρής Παπαδόπουλος, ποντιακή λύρα, κρουστά
Βασίλης Χειλάς, λύρα Καρπάθου, τραγούδι
Μελένια Καλαϊτζή, τραγούδι
Έλλη Γούναρη, τραγούδι
Ειρήνη Χριστοδουλίδη, τραγούδι

Συμμετέχουν οι καθηγητές:

Κωνσταντίνα Κυριαζή, βιολί
Στρατής Ψαραδέλλης, πολίτικη λύρα, ταμπουράς
Μαρία Θεοφανίδη, πολίτικο λαούτο
Βασίλης Μπαραμπούτης, τανμπούρ, ταμπουράς, τραγούδι
Στέλιος Κατσιάνης, λαούτο, πολίτικο λαούτο, ταμπουράς