Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Shopping and Fucking του Mark Ravenhill στον CARTEL Τεχνοχώρο

Shopping and Fucking του Mark Ravenhill στον CARTEL Τεχνοχώρο

Το έργο «Shopping and Fucking» του Μαρκ Ρέιβενχιλ ανεβαίνει στον CARTEL Τεχνοχώρο στις 7 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.


Ο Βρετανός συγγραφέας Μαρκ Ρέιβενχιλ, γεννημένος το 1966, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους της γενιάς του και εκπρόσωπος του περίφημου κινήματος του «in-yer-face» theatre.


Το πρώτο του έργο, ένας διάλογος διάρκειας δέκα λεπτών με τίτλο "Fist", αποτέλεσε έναυσμα για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου πια έργου «Shopping and Fucking».


Η σύγχυση και η ηθική κατάρρευση μιας κοινωνίας που αδυνατεί να δώσει ερείσματα μέσα από αξίες και μεγάλες ιδέες, η υπερτίμηση του χρήματος και των υλικών αγαθών οδηγούν τα πρόσωπα του έργου του Ρέιβενχιλ σε ψευδαισθησιακούς παραδείσους και ηδονιστικούς κόσμους αυτοκαταστροφής.


Οι ήρωες παρορμητικοί και έξω από τα όρια, βρίσκονται σε ένα χώρο υπό κατάληψη. Εθίζονται, καταναλώνουν και καταναλώνονται. Αιχμάλωτοι του γρήγορου και του φτηνού, τροφοδοτούνται από χημικές ουσίες και οδηγούνται στα άκρα.


Στο επίκεντρο βρίσκονται τρείς φίλοι και εραστές (ο Μαρκ, ο Ρόμπυ και η Λούλου) οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα πυρήνα οικογένειας, έξω από τα συνηθισμένα πρότυπα, αποζητώντας την επιβίωση…


Οι ήρωες αυτοί γίνονται πιόνια (υποχείρια) του Μπράιαν, ενός διεφθαρμένου αλλά και επιτυχημένου ενήλικα που τους προσφέρει δουλειά, εξαγοράζοντας τα όνειρα τους και οδηγώντας τους στο απόλυτο αδιέξοδο.


Ο Γκάρυ, ένα νεαρό αγόρι που εκδίδεται έναντι αμοιβής, προσπαθώντας να λυτρωθεί ο ίδιος, οδηγεί τον Μαρκ αντιμέτωπο με τους μεγαλύτερους φόβους του.


Θα καταφέρουν οι ήρωες να ξεφύγουν από την ωμή πραγματικότητα τους; Μοναδικό καταφύγιο τους η παιδική ηλικία…


Το «Shopping and Fucking» ανέβηκε από τους Out of Joint Theatre Company, στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο του 1996.  Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1997, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.


Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνικά: Ζωή Πυρίνη  
Κοστούμια: Μπενετάτου Νότα, Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο Art: Χάρης Παντελιδάκης
Video-μοντάζ: Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες: Red Box Studio

Παίζουν:
Ελεονώρα Αντωνιάδου
Απόστολος Κρίτσας
Δημήτρης Νικολαίδης
Αγγελική Παρδαλίδου
Στέλιος Τυριακίδης

Διάρκεια: 90 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Μια νύχτα στο Παρίσι, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.01.2017 16:25
Η παράσταση ''Μια νύχτα στο Παρίσι'', μια διασκευή του έργου "Ιδιωτικές ζωές" του Νόελ Κάουαρντ, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.
Η
11.01.2017 17:18
Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL.
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.
Graffito, όπως άγριο του Παύλου Μάτεσι στον Τεχνοχώρο Cartel
01.03.2016 15:24
Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισμένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι, και σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Τεχνοχώρο “Cartel” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.