Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΕΜΟ ο ταξιδιώτης: έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη στο ΜΑΚΕ

ΕΜΟ ο ταξιδιώτης: έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη στο ΜΑΚΕ

Το ΜΑΚΕ (D.I.Y. Community) παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη, από τις 7 Μαρτίου 2014.


Εικόνες από τις βόλτες του στον κόσμο. Το περπάτημα του, σκέτη χορογραφία . Όταν βγαίνει βόλτες, στην Αριστοτέλους, στη Ναβαρίνου, στην παραλία , στη Σητεία, στη Ζήρο, στον Ξερόκαμπο, στη Βέροια, στη Βεργίνα, στη Νάουσα, στην Αθήνα, στη Χαλκιδική, στη Σαμοθράκη, τον «τρώνε» όλοι με τα μάτια τους. Λες και βλέπουν μπροστά τους, ξαφνικά, τον Μάρλον Μπράντο ή τον Τζορτζ ΚλούνεΪ.  Χλαπαταγή. Το απολαμβάνει όσο δέκα Κλούνεϊ μαζί. Είναι, όμως, στον κόσμο του. Κλειστός χαρακτήρας. Στρείδι. Βαριέται θανάσιμα τις κοσμικότητες. Του αρέσουν και η Τσιμισκή με το μποτιλιάρισμά της και οι, εκτός χάρτη, παραλίες του Ξερόκαμπου, στην Κρήτη. Επτά χρόνια μετά, ο EΜΟ (λόγω φράντζας αλλά και λόγω του emotional χαρακτήρα του)  ή αλλιώς «μαύρη πονηριά»,  δεν είναι απλώς ένας σκύλος, είναι η αγάπη μεταμφιεσμένη σε σκωτσέζικο τεριέ.


Οι φωτογραφίες, είναι απλώς, το καθρέφτισμα του ταξιδιώτη ΕΜΟ στον πλανήτη Γη.


Θα τον συναντήσετε χορεύοντας τον «Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών» του Λουκιανού Κηλαηδόνη, « Όχι λέμε στους βλάκες/ όχι γαμώ τους άσχετους/ Όχι λέμε στους βλάκες/ όχι στους χαζούς»...  Θα τον συναντήσετε τραγουδώντας, «Ίσως η αγάπη να είναι ένα σκυλί ή καμιά φορά το φάντασμά του» (Μαριανίνα Κριεζή με την φωνή της Ελένης Δήμου). Ή τον «Βαγγέλη» του Φοίβου Δεληβοριά:  «Στο Κολωνάκι είναι ένας σκύλος, ο Βαγγέλης/ που τελευταία μόνο εμένα ακολουθεί/ όλο τον διώχνω, του φωνάζω, λέω "τι θέλεις"/ μου λέει "βυθίζεσαι στον βίο που λες πως θέλεις"/ και με κοιτάζει, και με κοιτάζει/ όπως κοιτούσες κάποτε εσύ». Είναι κι ο Κανέλος, που έγινε blog και τραγούδι, από τον Στάθη Δρογώση «Θα μιλήσω για το φίλο τον Κανέλλο/ Που έχει μια καρδιά και τέσσερα ποδάρια/ Που γυρίζει στα Εξάρχεια τα βράδια/ Κι όλοι τον σέβονται του βγάζουν το καπέλο». Ακούγοντας την Ανδριάνα Μπάμπαλη στα λόγια του Νίκου Μωραίτη: «Αν είχα ένα σκύλο/ θα είχα αφορμή/ να βγω μια βόλτα/ έξω στη ζωή. Ελεύθερος θα΄ταν/ να τρέξει κι αυτός/ να τρέξει κι ο κόσμος/ που έμεινε κλειστός».

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.