Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008 εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos
Gallery η έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Κοσκινιώτου, η οποία θα
διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2008. Στη δεύτερη αυτή ατομική της έκθεση, η καλλιτέχνης παρουσιάζει δώδεκα έργα μεγάλων διαστάσεων των τριών τελευταίων χρόνων με λάδια, λαδοπαστέλ και μικτές τεχνικές σε καμβά, καθώς και έναν σημαντικό αριθμό έργων σε χαρτιά, μικρότερων διαστάσεων.

Πρόκειται για μια ζωγραφική λυρικής αφαίρεσης που αντλεί συχνά την έμπνευσή της από τον λόγο της ποίησης, ενώ κυρίαρχο θέμα της είναι η ανίχνευση της καταγωγής, τόσο από το αρχέτυπο σώμα της μητέρας όσο και από το άυλο λίκνο της μητρικής γλώσσας.

Γνώριμα στοιχεία στο έργο της, οι σφαιρικές ή ημικύκλιες μορφές από χθόνια και οργανική ή ουράνια-μεταφυσική καταγωγή, όπως οι αμφίσημοι σπόροι, οι σκάλες, έλικες, σπειροειδείς ή ευθύβολες κλίμακες, τα βέλη, οι τροχιές.

Με χαρακτηριστικά επανερχόμενα σύμβολα της δημιουργικής ανάδυσης και ανάτασης παρμένα από την κοσμογονία της φύσης, του έρωτα και της γέννησης, η Βασιλική Κοσκινιώτου διερευνά το μυστήριο της καταγωγής, της άρθρωσης της γλώσσας και της ζωής ως ένα αέναα μεταβαλλόμενο σύνολο, και μοιάζει να θέτει ένα ποιητικό ερώτημα για την ίδια την υπόσταση του ανθρώπινου.

Το έργο της, μας συστήνει έτσι, σε ένα ιδιαίτερο ποιητικό εικαστικό σύμπαν μεστό νοήματος και αισθητικής ευφορίας.