Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βενετία - Μυστικές συναντήσεις: έκθεση φωτογραφίας της Εύας Τερζή

Βενετία - Μυστικές συναντήσεις: έκθεση φωτογραφίας της Εύας Τερζή

Σειρά φωτογραφιών από το Καρναβάλι της Βενετίας, μέρος της δουλειάς της τα τελευταία χρόνια πάνω στο θέμα αυτό, εκθέτει η Εύα Τερζή στο ALSOS All Day Café Bar της Ευελπίδων από την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν είτε κάτω από βαρύ συννεφιασμένο ουρανό, με υγρούς δρόμους είτε με λαμπρό ήλιο μετά τα βροχή. Μερικές μέσα στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας με τα λιγοστά φώτα της πλατείας. Μάσκες και στολές από το παρελθόν, απαθανατίστηκαν στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, στο Ριάλτο, στα Κανάλια και τα άλλα μνημεία της Πόλης.

 

Μορφές σαν ήρωες μιας αυτοσχέδιας θεατρικής παράστασης που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αναβιώνοντας, τη ζωή στη Βενετία από τον 13ο έως και τον 18ο αιώνα που οι μάσκες φοριούνταν τον περισσότερο χρόνο, η απουσία κανόνων επέτρεπε σχεδόν τα πάντα, και η συνεννόηση μπορούσε να γίνει σιωπηλά, με τα μάτια, πίσω από τις μάσκες, με μια κίνηση, με ένα νεύμα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: Έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην γκαλερί Follow Your Art
26.07.2016 11:59
Ο Στέφανος Ρόκος εκθέτει, από τις 7 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στα Κύθηρα παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του “Η Εποχή του Ηλεκτρισμού” στην γκαλερί Follow Your Art.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με το βλέμμα της Εύας Νάθενα
12.04.2016 12:37
Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα.