Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει μια συναυλία με τη συγκλονιστική Συμφωνία Μάνφρεντ του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και το 5ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Ludwig van Beethoven, υπό την καθοδήγηση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Η δραματική ιστορία που εκτυλίσσεται στο ποίημα του Λόδρου Μπάιρον Μάνφρεντ αποτυπώνεται με τη Συμφωνία που έγραψε ο Tchaikovsky το 1885. Ο ήρωας έχει αιμομικτική σχέση με την ετεροθαλή αδελφή του Αστάρτε και όταν αυτό αποκαλύπτεται φεύγει και περιπλανιέται στις Άλπεις και το έργο κορυφώνεται με το θάνατο του. Η μουσική του Tchaikovsky, περιγράφει τις ψυχικές μεταπτώσεις του Μάνφρεντ μέσα από εικόνες της φύσης. 

Το 5ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Beethoven γράφτηκε το 1809 και είναι γνωστό ως το «Αυτοκρατορικό Κοντσέρτο». Πρόκειται για το τελευταίο κοντσέρτο για πιάνο που έγραψε ο συνθέτης και η πρεμιέρα του έγινε το 1811 με σολίστ τον Friedrich Schneider. Το αριστουργηματικό αυτό έργο έχει χαρακτηριστεί από το Σόλωνα Μιχαηλίδη ως «συμφωνικό κοντσέρτο».

Πιάνο: Heejung Park