Τo Polis Art Cafe φιλοξενεί την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αλεξάνδρας Συμεωνίδου Αλ Μαντίλ με τίτλο “Η απαγωγή“, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.

Θα μιλήσουν:

Κατερίνα Παπακώστα: πολιτικός, βουλευτής Β’ Αθηνων

Κυριάκος Πεταλίδης: Δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης.

Από το κείμενο του οπισθόφυλλου…

Ο Ευγένιος, νεαρός πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία, διαφεύγει την τελευταία στιγμή στο Παρίσι, από τον γάμο που είχε προετοιμάσει η οικογένεια του με γυναίκα της επιλογής και της αρεσκείας της.  Φέρνει μαζί του ένα «κόκκινο φοίνικα», φυλακτό που του δώρισε σκόπιμα η γιαγιά του για να τον κρατήσει, με τη βοήθεια άγνωστων «δυνάμεων», εκεί. Δυστυχώς, αυτό θα αποβεί μοιραίο…  Μία αλυσίδα περίεργων συμβάντων θα γίνουν η αιτία ώστε η ζωή του να καταντήσει ένα ανελέητο κυνηγητό με γυναίκες που μπαίνουν στη ζωή του χωρίς να μπορεί να απαλλαγεί από αυτές, ενώ συγχρόνως καταφτάνουν άτομα από τη Σαουδική Αραβία ώστε να τον βρουν, να τον απαγάγουν και να τον φέρουν πίσω στη χώρα του για λόγους τιμής. Παράλληλα, ο ίδιος καταλήγει στο Μαρόκο αναζητώντας τη λύση του μαγικού μυστικού που κρύβει ο «κόκκινος φοίνικας», ενώ νέες απρόβλεπτες απαγωγές συμβαίνουν καθ’ οδόν…

Η συγγραφέας:

Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου Αλ Μαντίλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως γαλλοτραφής ακολούθησε ανώτατες σπουδές στη Γαλλία (Γαλλική και Αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Aix-En- Provence και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών I.E.P).Εργάστηκε στα γραφεία του Ε.Ο.Τ στο Παρίσι, στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Κατόπιν, προσελήφθη στην εφημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που εγκατέλειψε για να εργαστεί ως αεροσυνοδός στη Σαουντία. Ζει με το γιο της στην Αθήνα όπου ασχολείται με τη συγγραφή και μετάφραση  γαλλικού θεάτρου. Ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στη Société des Gens de Lettres με έδρα το Παρίσι καθώς και στο Θεατρικό οργανισμό ΘΕΣΠΙΣ. Έχει μεταφράσει τα έργα του Ρακίνα: Ανδρομάχη, Ιφιγένεια, Αλέξανδρος ο Μέγας.