Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Απόψε αρχίζει η επίθεση: έκθεση του Κλείτορα στην Ανοιχτή Πόλη

Απόψε αρχίζει η επίθεση: έκθεση του Κλείτορα στην Ανοιχτή Πόλη

Ο Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ανοιχτή Πόλη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Κλείτορα (Σπύρου Χαραλαμπόπουλου), με τίτλο Απόψε αρχίζει η επίθεση, από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2014.


Καταλαβαίνω τη σκληρή δουλειά που κάνεις για να εξαφανίσεις τους λόφους,
αφού αγαπάς τόσο πολύ τη θάλασσα.

Κλείτορας


Στη δεύτερη ατομική έκθεση του Κλείτορα (Σπύρου Χαραλαμπόπουλου) η εικόνα εξελίσσεται ταυτόχρονα με τη σκέψη. Οι πίνακες αποτελούν εικαστική καταγραφή της εσωτερικής κατάστασης κι ο ασυνείδητος (συν)ειρμός εκφράζεται μεταφορικά μέσα από μια φύση που υφίσταται επίθεση ή φιγούρες και συνθέσεις που αντανακλούν μεταβαλλόμενα συναισθήματα και διαθέσεις.


Ο κόσμος του Κλείτορα αντιμάχεται την πραγματικότητα με την αποδοχή, παραμένει ανοιχτός στην εισβολή και τη θεώρηση κι αφήνει στο θεατή χώρο να υπάρξει και να στοχαστεί, ίσως και να αναμετρηθεί με τις δικές του αμφιβολίες.«ημερολόγιο / κείμενο / πυκνό / προσωπικό / προϋπάρχει του έργου / είναι το έργο / με αφήνει να δω μέσα στο/από το έργο / τίτλος / εικόνα / εύθραυστη / φευγαλέα / ανάμνηση αυτού που έχει ήδη γραφεί / υπόμνηση / επεξήγηση / ανάμεσα στις λέξεις διακρίνω την εικόνα / μέσα από τις εικόνες αντηχούν οι λέξεις»


«Το έργο του Κλείτορα μου επιτρέπει πολλαπλή θέαση. Με αναγκάζει να επιστρέψω στην αρχή. Από το σημείο εκείνο που άρχισε η θεώρηση. Χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το σημείο αυτό, επανέρχομαι ξανά και ξανά διαβάζοντας το έργο κάθε φορά εκ νέου.

Διαβάζω το έργο του Κλείτορα / Θεωρώ την εικόνα μου στο μέσο της εικόνας που διαβάζω»

Χριστίνα Παπαγεωργίου, Αρχιτέκτων – Γλύπτρια


Ο Κλείτορας (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2006 είχε αποφοιτήσει απο τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου απ’ όπου πήρε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα της Παναγίας. Τον ίδιο χρόνο του απονεμήθηκε βραβείο γλυπτικής από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το 2005 βραβείο ζωγραφικής.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε δημόσιους χώρους.

Σχετικές ειδήσεις
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Βραβείο ADI Culture Award 2016 για την έκθεση Adhocracy της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
04.07.2016 15:46
Η έκθεση Adhocracy που διοργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την προηγούμενη σαιζόν (29 Απριλίου – 4 Ιουλίου 2015) βραβεύτηκε στην Ισπανία με το ADI Culture Award 2016. Το βραβείο αυτό, που δίνεται για πρώτη φορά, αποτελεί επιβράβευση όχι μόνο της ίδιας της έκθεσης, αλλά και της ανοιχτής αυτής διαδικασίας στο σύνολό της.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.