Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Big Baby στο Θέατρο Αλκμήνη: παράταση παραστάσεων

Big Baby στο Θέατρο Αλκμήνη: παράταση παραστάσεων

Το θεατρικό σχήμα ομάΔα, φέρνει στην σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό, με το έργο του Frank Moher, Big Baby, από τις 10 Φεβρουαρίου 2014.


Στην κούνια του κρύβει  ένα «συγνώμη», ένα «σ’ αγαπώ» και κάτι μαγικά φασόλια που όποιος τα φάει καταλαβαίνει πως ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως όταν συμβαίνουν άσχημα και αμετάκλητα γεγονότα, θα πρέπει να τα δεχόμαστε όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω.


Το θεατρικό έργο «Big Baby» του καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.


Το έργο, γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκυο και το Κόσσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά.


Η Λιζ και η Νταίϊζη  ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ, ο οποίος  ισχυρίζεται πως είναι κάποιος  που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν  θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.


Παίζουν: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου
Σε δεύτερη διανομή οι: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Κοστούμια/Σκηνικά: Βασιλική Σύρμα
Φωτογραφίες: Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Γραφιστική επιμέλεια: Παντελής Χατζηιορδάνογλου, Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Βίντεο: Μαρία Χατζηγιάννη
Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης       
Μακιγιάζ: Τερέζα Κρητικού
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου


Μετά από 10 επιτυχημένες παραστάσεις, το  Big Baby συνεχίζεται μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 στο θέατρο «Αλκμήνη».

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
Δωδέκατη Νύχτα στο Θέατρο ΠΚ: παράταση παραστάσεων
27.01.2016 11:18
2η παράταση για την "Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ έως 13 Μαρτίου 2016, με τους ήρωές της να συνεχίζουν να μαγεύουν μικρούς και μεγάλους κάθε εβδομάδα στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.
Εμείς, του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Άττις
14.01.2016 10:48
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, λόγω της αυξημένης ανταπόκρισης του κοινού, ανακοινώνει την παράταση της παράστασης «Εμείς» μέχρι την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Νέα παράταση παραστάσεων στο θέατρο Αλκμήνη
10.12.2015 10:49
Λόγω της μεγάλης αποδοχής του θεατρόφιλου κοινού και των αλλεπάλληλων sold out της παράστασης "Η Νοσταλγός", ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου με χαρά ανακοινώνουν την 2η παράταση για 4 επιπλέον παραστάσεις του έργου στις 14, 15, 21 και 22 Δεκεμβρίου, στις 19.30.