Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Big Baby στο Θέατρο Αλκμήνη: παράταση παραστάσεων

Big Baby στο Θέατρο Αλκμήνη: παράταση παραστάσεων

Το θεατρικό σχήμα ομάΔα, φέρνει στην σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό, με το έργο του Frank Moher, Big Baby, από τις 10 Φεβρουαρίου 2014.


Στην κούνια του κρύβει  ένα «συγνώμη», ένα «σ’ αγαπώ» και κάτι μαγικά φασόλια που όποιος τα φάει καταλαβαίνει πως ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως όταν συμβαίνουν άσχημα και αμετάκλητα γεγονότα, θα πρέπει να τα δεχόμαστε όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω.


Το θεατρικό έργο «Big Baby» του καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.


Το έργο, γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκυο και το Κόσσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά.


Η Λιζ και η Νταίϊζη  ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ, ο οποίος  ισχυρίζεται πως είναι κάποιος  που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν  θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.


Παίζουν: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου
Σε δεύτερη διανομή οι: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Κοστούμια/Σκηνικά: Βασιλική Σύρμα
Φωτογραφίες: Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Γραφιστική επιμέλεια: Παντελής Χατζηιορδάνογλου, Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Βίντεο: Μαρία Χατζηγιάννη
Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης       
Μακιγιάζ: Τερέζα Κρητικού
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου


Μετά από 10 επιτυχημένες παραστάσεις, το  Big Baby συνεχίζεται μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 στο θέατρο «Αλκμήνη».

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Τ
20.05.2016 14:14
Το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, παίρνει παράταση παραστάσεων για δύο ακόμα Δευτερότριτα, 23 έως 31 Μαΐου, στο Θέατρο Τ.
Αυτογονία του Αύγουστου Κορτώ στο Θέατρο Αλκμήνη
09.02.2016 12:40
Το Θέατρο Αλκμήνη υποδέχεται από τις 15 Φεβρουαρίου 2016 το έργο του Αύγουστου Κορτώ με τίτλο «Αυτογονία».
Δωδέκατη Νύχτα στο Θέατρο ΠΚ: παράταση παραστάσεων
27.01.2016 11:18
2η παράταση για την "Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ έως 13 Μαρτίου 2016, με τους ήρωές της να συνεχίζουν να μαγεύουν μικρούς και μεγάλους κάθε εβδομάδα στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.