Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Απογεύματα στο φουαγέ: συναυλία με το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B.

Απογεύματα στο φουαγέ: συναυλία με το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B.

Η συναρπαστική συναυλία "Με τον αέρα γραμμένο" του κουαρτέτου σαξοφώνων S.T.A.B., αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι μέσα στους αιώνες, μέσα από τη μαγευτική μουσική των Βιβάλντι, Μπαχ, Ροσσίνι, Μέλλιτς, Ραβέλ, Δραγατάκη και Κουμεντάκη.


Πρόκειται για ένα αντικομφορμιστικό ταξίδι στη μουσική διαχρονία το οποίο συνθέτουν τέσσερα σαξόφωνα, όργανα με μόλις ενάμισι αιώνα ζωής και τεράστια, ανεκτίμητη δυναμική. Θα ακουστούν η «Εισαγωγή» από το Κοντσέρτο σε φα μείζονα του Βιβάλντι, η «Άρια» από την Ορχηστρική σουίτα αρ. 3 και το «Ιταλικό κοντσέρτο» του Μπαχ, μελωδίες από διάσημες όπερες του Ροσσίνι, το μουσικό έργο «Μαύρο» του Μέλλιτς, το «Μπολερό» του Ραβέλ, η «Μελωδία γραφομηχανής για κουαρτέτο σαξοφώνων» του Κουμεντάκη και το «Κουαρτέτο αρ. 7» του Δημήτρη Δραγατάκη. Παίζουν οι μουσικοί: Γκουίντο ντε Φλάβις (σοπράνο σαξόφωνο) Διονύσης Ρούσσος (άλτο σαξόφωνο), Ηλίας Σαμσόνοφ (τενόρο σαξόφωνο) και Σπύρος Μίχας (βαρύτονο σαξόφωνο).  


Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2012. Παρότι είναι ένα νέο σχήμα έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους, οριοθετώντας το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του με  συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στo φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου 2013». Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει κλασική μουσική του 20ού αιώνα, μπαρόκ, σύγχρονη μουσική, τζαζ και τάνγκο . Το σύνολο αποτελείται από εξέχοντες σολίστες ο καθένας εκ των οποίων ξεχωριστά έχει να επιδείξει σπουδαία καλλιτεχνική σταδιοδρομία.


Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Σχετικές ειδήσεις
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Οι While on Board live στο Βeton7
23.03.2016 16:32
Το Beton7 μας προσκαλεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στη συναυλία του κουαρτέτου While on Board.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Giorgos Kontrafouris Piano Quartet live στο Beton 7
15.02.2016 15:57
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί στο Beton 7 σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Ο κουρέας της Σεβίλλης, του Τζοακίνο Ροσσίνι στο Θέατρο Ολύμπια
25.01.2016 10:36
Η επέτειος των 200 ετών από την πρώτη παρουσίαση του Κουρέα της Σεβίλλης, εορτάζεται παγκοσμίως το 2016 και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια ανατρεπτική παραγωγή του αριστουργήματος του Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη - Κωνσταντίνου Δημηνάκη και σκηνοθεσία του Φραντσέσκο Μικέλι.