Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Απογεύματα στο φουαγέ: συναυλία με το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B.

Απογεύματα στο φουαγέ: συναυλία με το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B.

Η συναρπαστική συναυλία "Με τον αέρα γραμμένο" του κουαρτέτου σαξοφώνων S.T.A.B., αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι μέσα στους αιώνες, μέσα από τη μαγευτική μουσική των Βιβάλντι, Μπαχ, Ροσσίνι, Μέλλιτς, Ραβέλ, Δραγατάκη και Κουμεντάκη.


Πρόκειται για ένα αντικομφορμιστικό ταξίδι στη μουσική διαχρονία το οποίο συνθέτουν τέσσερα σαξόφωνα, όργανα με μόλις ενάμισι αιώνα ζωής και τεράστια, ανεκτίμητη δυναμική. Θα ακουστούν η «Εισαγωγή» από το Κοντσέρτο σε φα μείζονα του Βιβάλντι, η «Άρια» από την Ορχηστρική σουίτα αρ. 3 και το «Ιταλικό κοντσέρτο» του Μπαχ, μελωδίες από διάσημες όπερες του Ροσσίνι, το μουσικό έργο «Μαύρο» του Μέλλιτς, το «Μπολερό» του Ραβέλ, η «Μελωδία γραφομηχανής για κουαρτέτο σαξοφώνων» του Κουμεντάκη και το «Κουαρτέτο αρ. 7» του Δημήτρη Δραγατάκη. Παίζουν οι μουσικοί: Γκουίντο ντε Φλάβις (σοπράνο σαξόφωνο) Διονύσης Ρούσσος (άλτο σαξόφωνο), Ηλίας Σαμσόνοφ (τενόρο σαξόφωνο) και Σπύρος Μίχας (βαρύτονο σαξόφωνο).  


Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2012. Παρότι είναι ένα νέο σχήμα έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους, οριοθετώντας το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του με  συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στo φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου 2013». Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει κλασική μουσική του 20ού αιώνα, μπαρόκ, σύγχρονη μουσική, τζαζ και τάνγκο . Το σύνολο αποτελείται από εξέχοντες σολίστες ο καθένας εκ των οποίων ξεχωριστά έχει να επιδείξει σπουδαία καλλιτεχνική σταδιοδρομία.


Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 13:42
Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του έγκριτου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό: την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνικής Σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Θαλασσογραφίες στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια
23.11.2016 10:34
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια σε μία συναυλία με τίτλο Θαλασσογραφίες.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.