Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

O Kyklos με τα Concertini του Νίκο Σκαλκώτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


O Kyklos με τα Concertini του Νίκο Σκαλκώτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Το σύνολο μουσικής δωματίου Kyklos αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949) με δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014.


Ο Kyklos θα παρουσιάσει το Κυκλικό κονσέρτο για όμποε, φαγκότο , τρομπέτα και πιάνο , δημιουργία της περιόδου 1939-1943, με την προσθήκη του Χαρακτηριστικού κομματιού (Νυχτερινή διασκέδασις) για ξυλόφωνο και ορχήστρα , μία πραγματικά ιδιαίτερη σύνθεση του 1949 που θα παρουσιαστεί σε μεταγραφή για ξυλόφωνο και πιάνο.


Οι σολίστ αντιμέτωποι με τη γοητεία-πρόκληση της εκτέλεσης έργων σπάνιας συνθετικής έμπνευσης, καλούνται να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσα από την δημιουργία ενός προγράμματος απόλυτης δεξιοτεχνίας από την πρώτη μέχρι την τελευταία σταγόνα του.


Το Kyklos Ensemble αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διεύρυνση των ορίων της τέχνης τους.

Η φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του  Kyklos Ensemble. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης και όχι από την επιδίωξη του κέρδους.


Γενικός Διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
Διευθυντής Παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο βιρτουόζος Νίκος Σκαλκώτας: ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 16:32
Σε μια από τις σπουδαιότερες μορφές της ελληνικής μουσικής του προηγούμενου αιώνα αποδίδει φόρο τιμής ο ετήσιος κύκλος του Μεγάρου Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949). Η εναρκτήρια συναυλία του κύκλου έχει τίτλο «Ο βιρτουόζος Ν. Σκαλκώτας» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο του δεινού δεξιοτέχνη του βιολιού και μεγάλου συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσουν ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής και ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.