Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα - Μαρία Μιχαλοπούλου: παρουσίαση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα - Μαρία Μιχαλοπούλου: παρουσίαση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καλλιτεχνήματα φιλοξενεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 18:00, την παρουσίαση της αναθεωρημένης έκδοσης του βιβλίου της κυρίας Μαρίας Μιχαλοπούλου (καθηγήτρια πιάνου, μουσικοπαιδαγωγός) με τίτλο: Η Τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τη συγγραφέα, η κυρία Έφη Αγραφιώτη (πιανίστα-καθηγήτρια πιάνου-συγγραφέας) και οι κυρίες Αγγελική και Μαρία Μπόλλα (Πιανιστικό Ντούο – κονσερτίστ της Ecole Normale de Musique de Paris).


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του πιανιστικού έργου αντιπροσωπευτικού δείγματος μαθητών από όλα τα επίπεδα, που σπουδάζουν στην τάξη της κυρίας Μαρίας Μιχαλοπούλου.


Θέματα ομιλιών:

Μαρία Μιχαλοπούλου: Ενδεικτική παρουσίαση των κεφαλαίων του βιβλίου και συνοπτική αναφορά των κινήτρων δημιουργίας του.

Έφη Αγραφιώτη: Η παιδαγωγική του πιάνου με αφετηρία το βιβλίο «Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα»

Αγγελική και Μαρία Μπόλλα: Πρακτική έργων για 3-4-6 χέρια: ένα ευχάριστο πεδίο μάθησης με πολλαπλά οφέλη για τον μαθητή-πιανίστα που τον οδηγεί στην ολοκλήρωσή του ως μουσικό .

Τοποθεσία: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα


Ημερομηνία: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 18:00


Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Παρουσίαση της νέας σειράς ιστορίας
18.11.2016 10:27
Οι Εκδόσεις της Εστίας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU) και το Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στην παρουσίαση της νέας σειράς ιστορίας «Βασική Ιστορική Βιβλιοθήκη» στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Παρουσίαση έκδοσης για τον Γιώργο Σισιλιάνο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
19.05.2016 11:36
Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 13:00 θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης «Γιώργος Σισιλιάνος 1920 - 2005. Επετειακό Αφιέρωμα» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».