Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα - Μαρία Μιχαλοπούλου: παρουσίαση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα - Μαρία Μιχαλοπούλου: παρουσίαση στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καλλιτεχνήματα φιλοξενεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 18:00, την παρουσίαση της αναθεωρημένης έκδοσης του βιβλίου της κυρίας Μαρίας Μιχαλοπούλου (καθηγήτρια πιάνου, μουσικοπαιδαγωγός) με τίτλο: Η Τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τη συγγραφέα, η κυρία Έφη Αγραφιώτη (πιανίστα-καθηγήτρια πιάνου-συγγραφέας) και οι κυρίες Αγγελική και Μαρία Μπόλλα (Πιανιστικό Ντούο – κονσερτίστ της Ecole Normale de Musique de Paris).


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του πιανιστικού έργου αντιπροσωπευτικού δείγματος μαθητών από όλα τα επίπεδα, που σπουδάζουν στην τάξη της κυρίας Μαρίας Μιχαλοπούλου.


Θέματα ομιλιών:

Μαρία Μιχαλοπούλου: Ενδεικτική παρουσίαση των κεφαλαίων του βιβλίου και συνοπτική αναφορά των κινήτρων δημιουργίας του.

Έφη Αγραφιώτη: Η παιδαγωγική του πιάνου με αφετηρία το βιβλίο «Η τέχνη του παιδαγωγού πιανίστα»

Αγγελική και Μαρία Μπόλλα: Πρακτική έργων για 3-4-6 χέρια: ένα ευχάριστο πεδίο μάθησης με πολλαπλά οφέλη για τον μαθητή-πιανίστα που τον οδηγεί στην ολοκλήρωσή του ως μουσικό .

Τοποθεσία: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα


Ημερομηνία: Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 18:00


Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Φουγάρο
03.06.2016 10:19
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Le Café του Φουγάρου τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Νεοελληνική μυθολογία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Παρουσίαση έκδοσης για τον Γιώργο Σισιλιάνο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
19.05.2016 11:36
Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 13:00 θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης «Γιώργος Σισιλιάνος 1920 - 2005. Επετειακό Αφιέρωμα» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
MIRRORS: παρουσίαση έκδοσης στο Μουσείο Μπενάκη
14.01.2016 12:15
Το μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί στην παρουσίαση της έκδοσης MIRRORS στην Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.