Οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα έκπληξη της χρονιάς έρχεται στο Gazarte για ένα δυνατό live στις 8 Φεβρουαρίου 2014.
 

Οι γνώριμοι, πλέον, στο ευρύ κοινό Gadjo Dilo, που έχουν καταφέρει να συνδέσουν μουσικά τις πενιές του μπουζουκιού του Τσιτσάνη και του Χιώτη, και εκείνες της gypsy swing κιθάρας του Django Reinhardt, έρχονται στο Gazarte, για να αναβιώσουν μία άλλη εποχή, γεμίζοντας το κοινό με ενέργεια, ζωντάνια και «ζεστά χαμόγελα».
 

Οι … “τρελοί μπαλαμοί” (Gadjo Dilo) ανακαλύπτουν μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz τις μνήμες και τα αρώματα του τόπου μας, με οδηγό, πότε την αρμονία κάθε κομματιού που πραγματεύονται, ώστε να διασκευάσουν τη φόρμα του, και άλλοτε προσλαμβάνοντας διαφορετικά το στίχο και φωτίζοντάς τον μέσα από μια νέα μελωδία, πάντοτε, όμως, μέσα από το πρίσμα των χαρακτηριστικών του ιδιώματος της gypsy jazz. Χωρίς να αποτελεί σκοπό της κάθε διασκευής τους η μίμηση, παρά μόνο το παιχνίδι, ο πειραματισμός, πάνω σε προϋπάρχον υλικό με μοναδικό ζητούμενο μια διαφορετική αφήγησή του, το καινούργιο τους album Manouche De Grec, με απόλυτο σεβασμό στα αυθεντικά κομμάτια και τις προθέσεις των δημιουργών τους, περιλαμβάνει 12 διασκευές από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια (ρεμπέτικα- ελαφρολαϊκά) κορυφαίων δημιουργών όπως: «Πέφτεις σε Λάθη» του Β. Τσιτσάνη, «Άλλα μου λεν τα μάτια σου» των Θ. Δερβενιώτη/ Κ. Μάνεση και το «Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου» των Γ. Ζαμπέτα/ Χ.Βασιλειάδη κ.α.
 

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία στα Βαλκάνια, στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ (Bansko International Jazz Festival 2013 και Nisville International Jazz Festival 2013), το καραβάνι των Gadjo Dilo σταματά στον ανακαινισμένο συναυλιακό χώρο του Gazarte.
 

Gadjo Dilo:
Κώστας Μητρόπουλος: κιθάρα
Σωτήρης Πομόνης: κιθάρα
Νίκος Βλάχος: κοντραμπάσσο
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης: ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη: φωνή