Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βραβεία Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Βραβεία Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Με ένα ρεσιτάλ της Νένας Βενετσάνου και την απονομή των Βραβείων, έπεσε η αυλαία του οκταήμερου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Την ένατη διοργάνωση του Φεστιβάλ σφράγισε με την παρουσία της η Κάτια Δανδουλάκη που τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά της στο Ελληνικό Θέατρο, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 και στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, έπειτα από επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, ενώ την παράστασή του εκτός συναγωνισμού έδωσε και το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας Διόνυσος.

Το 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης κέρδισε το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring σε μετάφραση του  Παύλου Μάτεση

Το 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης πήγε στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για το έργο Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα του Ματέι Βισνιέκ

Ενώ το 3ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης πήγε στη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας για το έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισαν εξ ημισείας ο Παναγιώτης Ναρλής από το Θεα-τρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring και ο Νίκος Γκεσούλης από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Το Βραβείο Σκηνογραφίας απονεμήθηκε στον Σπύρο Κωτσόπουλο για τα σκηνικά του έργου Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Το Βραβείο Ενδυματολογίας κέρδισαν ο Mary Hickey, Κώστας Παναγιώτου και ο Κώστας Χαλκιάς για τα κοστούμια στο έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας.

Το Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης κέρδισαν ο Γιάννης Ψειμαδάς από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για την πρωτότυπη μουσική στο έργο Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα.

Το Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας καθώς και χορογραφίας, απονεμήθηκε στον Κώστα Χαλκιά και την Όλγα Αλεξανδροπούλου αντίστοιχα, για τη μουσική επιμέλεια στην Ηλέκτρα.

Το Βραβείο Α΄Αντρικού Ρόλου κέρδισε ο Γιώργος Φραγκόπουλος και το Βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε εξ ημισείας στην Μαρία Λυμπεράκου και στη Μαριέττα Ζαχαρίου.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, σημαντική ήταν και φέτος η Επι-τροπή Κοινού που αποτελούνταν από πολίτες της περιοχής οι οποίοι παρακολού-θησαν τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις και απέδωσαν τα δικά τους βραβεία ως ε-ξής:

1ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring σε μετάφραση του Παύλου Μάτεση.

2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρική Ομάδα  Δήμου Πυλαίας για το έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

3ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρική Σκηνή Καλλιτεχνικού Σωματείου Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων για το έργο Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες του Woody Allen.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ως η αρτιότερη όλων, αφού τόσο το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, όσο και η προσέ-λευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Σχετικές ειδήσεις
Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κάρολος Κουν 2016 και Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής
24.11.2016 11:31
Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.
Βραβεία Λόρενς Ολίβιε 2016: Η Judi Dench κατέκτησε το όγδοο βραβείο της
04.04.2016 12:34
Η φετινή απονομή των θεατρικών Βραβείων Λόρενς Ολίβιε, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από το Θέατρο Society of London, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, σε μία λαμπερή βραδιά με λαμπερούς νικητές.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».