Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα στον Κινητήρα

Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα στον Κινητήρα

Από το «In Progress - Feedback Festival 2013», το φεστιβάλ για νέες ομάδες, για την αναζήτηση και τον πειραματισμό στο θέατρο και στο χορό, που έχει καθιερώσει ο Κινητήρας , η ομάδα Horses in my Dreams επιστρέφει στο Κινητήρας studio για εννέα παραστάσεις (από τις 22 Φεβρουαρίου 2014), με την πρώτη και ολοκληρωμένη της δουλειά που έχει τίτλο «Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα».


Δύο κουτιά με λογής αναμνηστικά. Δύο ιστορίες για τέσσερα πρόσωπα. Άννα και Αντώνης, Χάννα και  Έλενα. Άνθρωποι στις μνήμες των άλλων. Ερωτικές εξομολογήσεις, πολεμικές μαρτυρίες, υπαρξιακές αγωνίες διατρέχουν τον ανάστατο πυρήνα της παράστασης. Μια σπειροειδής αφήγηση πάνω στην σταθερή ευθεία της ζωής που ενώνει και χωρίζει, πάνω στα γεγονότα που μέσα από την προσωπική εμπειρία αποκτούν διαστάσεις εμμονής. Μια παράσταση για τα μόνιμα τραύματα και για όλα αυτά που δε μπορούμε να αγγίξουμε επειδή μας άγγιξαν πρώτα εκείνα. Μια παράσταση όπου συγκρίνονται οι μεταξύ των ανθρώπων αποστάσεις προς εκείνες που χωρίζουν «τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός άστρα».    


Η παράσταση στηρίζεται σε κείμενα του Ν. Γ. Πεντζίκη, της κινηματογραφικής Ιζαμπέλ Κοϊξέ, του Γιάννη Ευσταθιάδη, των Φαμπρίς Μελκιό, Κατρίν Ανν, Σύλβια Πλαθ καθώς και σε κείμενα της ομάδας που προέκυψαν μέσα από τις πρόβες.


Η ομάδα Horses in my Dreams δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Αποτελείται από τη Σοφία Κορώνη και την Κατερίνα Κλειτσιώτη. Η ομάδα συμμετείχε, με την παράσταση “Σήμερα ή Αύριο ή Χθες”, στο In Progress - Feedback Festival 2013, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στον Κινητήρα. Η παράστασή της «Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά, την οποία παρουσιάζει στο Κινητήρας studio για εννέα παραστάσεις.


Ιδέα- σύλληψη: Σοφία Κορώνη
Δραματουργία- Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Κορώνη , Κατερίνα Κλειτσιώτη
Σκηνογραφικό χώρος- κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσικές επιλογές: Σοφία Κορώνη
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Φωτισμός: Γιάννης Δρακουλαράκος
Visuals: Γιώργος Ευθυμίου
Επιμέλεια ήχου: Χρήστος Ανδρεαδάκης
Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης
Graphic designer: Sugahtank
Μακιγιάζ: Julien

Παίζουν: Σοφία Κορώνη, Κατερίνα Κλειτσιώτη

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Anti gone, της Τατού Δέδε στο Θέατρο Αμαλία
07.02.2017 14:05
Η performance «Anti gone» της Τατού Δέδε κάνει την πρεμιέρα της, ως ολοκληρωμένη δουλειά, στον υπέροχο χώρο του θέατρο Αμαλία στην Θεσσαλονίκη.
11.01.2017 13:01
Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, παρουσιάζεται από τις 26 Ιανουαρίου στην ολοκληρωμένη για πρώτη φορά θεατρική εκδοχή της στο Βios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα στο Θέατρο Τέχνης
08.04.2016 13:37
Το Υπόγειο του Θέατρο Τέχνης φιλοξενεί την παράσταση Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα, από τις 24 Απριλίου 2016.