Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Project 3 - Θλίψη: Στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Δραπετσώνας

Project 3  - Θλίψη: Στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Δραπετσώνας

Η ομάδα Nomades Artcore παρουσιάζει την παράσταση-διάδραση με τίτλο "Project 3 - Θλίψη" για 3 παραστάσεις στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Δραπετσώνας, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014.

 

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του [PROJECT 1] Φ Ο Β ΟΣ στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και το [PROJECT2 ] Θ Υ Μ Ο Σ στο παλαιό Κτελ Αθηνών στα Ιωάννινα, οι [nomades  artcore] κάνουν στάση στον  Πειραιά με το [PROJECT 3] ΘΛΙΨΗ.

 

Πρόσωπα θλιμμένα, ώμοι σκυφτοί, χέρια παγωμένα, βήματα που παραπατούν. Η θλίψη γεννάται από την απώλεια και οι  απώλειες σήμερα  είναι πολλές, τόσο υλικές όσο και ηθικές που  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

 

Αντιμέτωποι. Σε αυτήν την πορεία για την κατάκτηση του Μαζί, σταματάμε με Θλίψη για λίγο,  για να δώσουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας. Για να βρούμε το σθένος όχι απλά να συνεχίσουμε, αλλά να αντιμετωπίσουμε όσα κρύβουμε και κρύβονται. Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα αναζητήσουμε τη θλίψη στο “δακρύβρεχτο σταθμό της ξενιτιάς” - όπως τον αποκαλούν -  όπου ξεκινούσαν τα καραβάνια των μεταναστών .

 

Σχεδόν μετά από έναν αιώνα, θλιμμένοι μετανάστες στην ίδια την πατρίδα μας επιζητούμε να βρούμε το θάρρος. Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν. Ζητούμενο είναι το κοινό να ξεκινήσει ως θεατής και να εξελιχθεί στη διάρκεια της παράστασης ως πρωταγωνιστής, λαμβάνοντας πληροφορίες για το συναίσθημα της Θλίψης. Ταυτόχρονα να μπορέσει ανακαλύψει το αντίπαλο δέος αυτού του συναισθήματος ,τη δύναμη του θάρρους. Εστιάζουμε  στη δύναμη του πλήθους αλλά και στη μοναδικότητα του καθενός. Εάν η δυσθυμία και ο φόβος έχουν μεγάλη διάρκεια, μια τέτοια κατάσταση είναι μελαγχολική. Ιπποκράτης.

 

Το δρώμενο αυτό εντάσσεται σε μια σειρά από ερευνητικά τριήμερα  όπου έχουν στόχο την δημιουργία ενός Θεατρικού και Κινηματογραφικού Ντοκιμαντέρ με  τίτλο: Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί 

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

 

Το [project 3] ΘΛΙΨΗ  είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν  και γίνεται με την Υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις
Το ψωμί της Νινευί παρατείνεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.12.2016 10:33
Λόγω μεγάλης επιτυχίας παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, Το ψωμί της Νινευί, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με νέες ώρες και νέες τιμές.
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Ίων του Πλάτωνα – Ένα μικρό συμπόσιο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
23.08.2016 15:09
Ο πλατωνικός διάλογος «Ίων», δείγμα πλατωνικής «κωμωδίας», θα παρουσιαστεί ως σκηνικό σχεδίασμα για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας -στον υπαίθριο χώρο πίσω απ’ το θέατρο– με συνοδεία μουσικών επί σκηνής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ένα δρώμενο
26.07.2016 12:11
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους), με την συμμετοχή των ηθοποιών του έργου «Λυσιστράτη».
Ένα δρώμενο
11.07.2016 15:38
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι, στον Σταθμό Μετρό Συντάγματος και εν συνεχεία στον Σταθμό Μετρό Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους), με την συμμετοχή των ηθοποιών του χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ «Οιδίπους Τύρρανος».