Η ομάδα Nomades Artcore παρουσιάζει την παράσταση-διάδραση με τίτλο “Project 3 – Θλίψη” για 3 παραστάσεις στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Δραπετσώνας, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του [PROJECT 1] Φ Ο Β ΟΣ στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και το [PROJECT2 ] Θ Υ Μ Ο Σ στο παλαιό Κτελ Αθηνών στα Ιωάννινα, οι [nomades  artcore] κάνουν στάση στον  Πειραιά με το [PROJECT 3] ΘΛΙΨΗ.

Πρόσωπα θλιμμένα, ώμοι σκυφτοί, χέρια παγωμένα, βήματα που παραπατούν. Η θλίψη γεννάται από την απώλεια και οι  απώλειες σήμερα  είναι πολλές, τόσο υλικές όσο και ηθικές που  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αντιμέτωποι. Σε αυτήν την πορεία για την κατάκτηση του Μαζί, σταματάμε με Θλίψη για λίγο,  για να δώσουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας. Για να βρούμε το σθένος όχι απλά να συνεχίσουμε, αλλά να αντιμετωπίσουμε όσα κρύβουμε και κρύβονται. Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα αναζητήσουμε τη θλίψη στο “δακρύβρεχτο σταθμό της ξενιτιάς” – όπως τον αποκαλούν –  όπου ξεκινούσαν τα καραβάνια των μεταναστών .

Σχεδόν μετά από έναν αιώνα, θλιμμένοι μετανάστες στην ίδια την πατρίδα μας επιζητούμε να βρούμε το θάρρος. Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν. Ζητούμενο είναι το κοινό να ξεκινήσει ως θεατής και να εξελιχθεί στη διάρκεια της παράστασης ως πρωταγωνιστής, λαμβάνοντας πληροφορίες για το συναίσθημα της Θλίψης. Ταυτόχρονα να μπορέσει ανακαλύψει το αντίπαλο δέος αυτού του συναισθήματος ,τη δύναμη του θάρρους. Εστιάζουμε  στη δύναμη του πλήθους αλλά και στη μοναδικότητα του καθενός. Εάν η δυσθυμία και ο φόβος έχουν μεγάλη διάρκεια, μια τέτοια κατάσταση είναι μελαγχολική. Ιπποκράτης.

Το δρώμενο αυτό εντάσσεται σε μια σειρά από ερευνητικά τριήμερα  όπου έχουν στόχο την δημιουργία ενός Θεατρικού και Κινηματογραφικού Ντοκιμαντέρ με  τίτλο: Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί 

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

Το [project 3] ΘΛΙΨΗ  είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν  και γίνεται με την Υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.