To Βρετανικό Συμβούλιο και το Βios, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους πρωτοπόρους Third Angel σε συνεργασία με την πορτογαλική ομάδα mala voadora και τον συγγραφέα Chris Thorpe στην περφόρμανς What I Heard About the World, για 3 παραστάσεις.

Υπάρχει ένα μέρος όπου ψεύτικο χιόνι καλύπτει αληθινά βουνά.

Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD.

Υπάρχει ένα μέρος όπου ο χορός υπάρχει μόνο ως ανάμνηση στην μνήμη τριών ηλικιωμένων γυναικών.

Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να νοικιάσεις ξένους για να κλαίνε στην κηδεία σου.

Υπάρχει ένα μέρος όπου αν ο στρατός στείλει τον πατέρα σου σε αποστολή, σου δίνουν μία ρέπλικα σε φυσικό μέγεθος για να σου κρατάει παρέα.

Ακολουθήστε τους Third Angel και τους mala voadora καθώς επιχειρούν να περιγράψουν τον κόσμο. Ένας κόσμος που μοιάζει να γίνεται μεγαλύτερος μέρα με την μέρα.

To What I Heard About the World είναι μια αφυπνιστική και διασκεδαστική απόπειρα να περιγράψει έναν κόσμο που γίνεται μεγαλύτερος μέρα με την μέρα. Μια σειρά από φαινομενικά ακραίες (αληθινές) ιστορίες για μέρη όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD ή να νοικιάσεις ξένους για να κλαίνε στην κηδεία σου, να ακούσεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό που μεταδίδει μόνο σιωπή και να επισκεφτείς πραγματικά βουνά καλυμμένα με ψεύτικο χιόνι.

Οι ιστορίες συνδέονται, δίνοντας διαφορετικές οπτικές του κόσμου, άλλες φορές με σκοτεινό χιούμορ, άλλες με αισιοδοξία για το μέλλον, βασισμένες στην εμπειρία των ανθρώπων και στην εικόνα που διατηρούν για τον κόσμο στη μνήμη τους. Μια διερεύνηση πάνω στην αφήγηση ευρύτερα, στο πώς λέμε ιστορίες αλλά και πώς τις αντιλαμβανόμαστε, καθώς διεκδικούμε ο καθένας μας την θέση του στο παγκόσμιο χωριό της πληροφορίας και της ενημέρωσης. Τί είδους ιστορίες μας παρασέρνουν, πώς αυτές μεταδίδονται και πώς διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες που μας δίνονται μέσα απ’ αυτές. Μια υπέροχη ιδιαίτερη σκέψη για το πώς η γνώση διαχέεται, για το πώς βλέπουμε τον κόσμο αλλά και για το πώς μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Lyn Gardner, The Guardian

Μία υπενθύμιση της καλύτερης αλλά και της χειρότερης ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεκαρδιστική και συγκινητική την ίδια στιγμή.

The Telegraph

Πανέμορφο… Σε κάνει να σκέφτεσαι για τον κόσμο, σε κάνει να γελάς με τον κόσμο, σε κάνει να χαίρεσαι που είσαι μέρος του κόσμου μέσα σε όλη την παράνοια – τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

TotalTheatre.org

Η περφόρμανς What I heard about the world είναι μια συμπαραγωγή των Sheffield Theatres & Teatro Maria Matos, Lisbon  σε συνεργασία με το Worldmapper.org

Σύλληψη/Σενάριο/Ερμηνεία: Jorge Andrade, Alexander Kelly, Chris Thorpe

Σε συνεργασία με: José Capela, Rachael Walton

Έρευνα, βίντεο, καταγραφή: Lauren Stanley

Δραματουργική υποστήριξη: Johanna Wall

Σχεδιασμός φωτισμών: James Harrison

Γενική διεύθυνση (Third Angel): Hilary Foster

Παραγωγή (mala voadora): Manuel Poças

 

Third Angel, mala voadora & Chris Thorpe

Η θεατρική εταιρεία Third Angel ιδρύθηκε το 1995 στο Σέφιλντ και το έργο της βασίζεται στα μικρά άγχη και τις προσωπικές μάχες της καθημερινής ζωής. Χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα  και συνηθισμένες ανθρώπινες εμπειρίες, η ομάδα δημιουργεί διασκεδαστικές και πρωτότυπες σύγχρονες περφόρμανς, εμπλουτισμένες με στοιχεία της ποπ κουλτούρας οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον  και απευθύνονται άμεσα και ειλικρινά στο κοινό. Γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στην νέα δημιουργική γραφή και στο live art, το τελικό αποτέλεσμα της ομάδας περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, φιλμ και video art, ντοκιμαντέρ, φωτογραφία, design και έχει παρουσιαστεί σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών χώρων όπως θέατρα, γκαλερί, κινηματογράφους, σχολικές αίθουσες, σε χώρους γραφείων, παρκινγκ, λουτρά και σε δημόσιες τουαλέτες στο Μπρίστολ.

Η θεατρική εταιρεία mala voadora (το όνομα της στα πορτογαλικά σημαίνει ιπτάμενη βαλίτσα) έχει βάση την Λισαβόνα και εξερευνά σύγχρονα κοινωνικά θέματα και τη φύση της θεατρικότητας και του θεάματος. Ιδρύθηκε το 2003 από τον Jorge Andrade και τον Jose Capela. Η εταιρεία συνεργάζεται με το ZDB και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Πορτογαλίας.

Ο Chris Thorpe είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Unlimited Theatre, είναι συγγραφέας, γράφει έργα και για το ραδιόφωνο (Friday Night Play,BBC4) και είναι μέλος  του μουσικού συγκρότηματος Pig Village.Το 2011 βραβεύτηκε  με το Fringe First του Εδιμβούργου για το The Oh Fuck Moment, την περφόρμανς που υπογράφει σε συνεργασία με την ποιήτρια  Hannah Jane Walker και η οποία παρουσιάστηκε  στην Ελλάδα από την ομάδα BIOS σε σκηνοθεσία της Γαβριέλλας Τριανταφύλλη.O Chris Thorpe και η Hannah Jane Walker παρουσίασαν πέρσι  για πρώτη φορά την καινούρια τους δουλειά, Ι wish I was lonely, ως work-in -progress  στο φεστιβάλ περφόρμανς και live art, Live Manual, που διοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο και το BIOS στην Αθήνα.