Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών από τη Μαρία Αποστόλου στην Titanium Yiayiannos Gallery

Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών από τη Μαρία Αποστόλου στην Titanium Yiayiannos Gallery

Η Γκαλερί Titanium Yiayiannos παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Μαρίας Αποστόλου με τίτλο "Μεταμφιέσεις", η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

 

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Στο έργο της Μαρίας Αποστόλου οι μεταμφιέσεις - μεταμορφώσεις είναι στιγμές από ένα εικαστικό παιχνίδι που εκφράζεται με έναν αρμονικό καταιγισμό χρωμάτων. Πινελιές συνεχόμενες, εμπλεκόμενες, ζωηρές, η μια μέσα στην άλλη δίνουν την αίσθηση ενός κύματος που ξεσπά για να συνθέσει μια χρωματική συμφωνία. Μια χρωματική ανάφλεξη που γεννιέται από έναν αυτοσχεδιασμό που όμως την ίδια στιγμή τιθασεύεται για να ολοκληρωθεί αισθητικά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων που κάποτε γίνεται διακριτικά τρισδιάστατο, πέρα από τα "καθαρά" τρισδιάστατα έργα.

 

Οι εικόνες που μοιάζουν να έχουν ιμπρεσιονιστικά και εξπρεσιονιστικά "ίχνη", τα υποτάσσουν και τα ενσωματώνουν σε ένα προσωπικό ύφος παράγοντας ένα σύγχρονο αποτέλεσμα. Πηγή έμπνευσης είναι υπαρκτά πρόσωπα που γίνονται ιππότες ή μορφές αναγεννησιακές, φιγούρες από καρναβάλι σε ασπρόμαυρους τόνους που παραπέμπουν σε περσόνες της Commedia dell’ Arte και εικόνες εμπνευσμένες από τον Gheeraerts και τον Manet που "μεταμφιέζονται" σε τρεις διαστάσεις. Στοιχεία που εκφράζουν την οπτική του δημιουργού, την αυθόρμητη διάθεση του που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο κράμα λυρισμού, ρομαντισμού και μια αύρα υποδόριου humor. Τα στοιχεία αυτά μέσα από τις μεταμφιέσεις που διαλύονται, λιώνουν μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων κάνει τις εικόνες να δραπετεύουν από το χρόνο.

 

Έτσι, μεταμφιέσεις προσώπων αλλά με μια έννοια και του χώρου που από δύο διαστάσεις "μεταμφιέζεται" κάποιες φορές κι αυτός αναπάντεχα σε τρεις, μαζί με το παιχνίδι των χρωμάτων και των γραμμών που δίνεται με θεατρικότητα, λεπτότητα και humor, καταγράφουν την χαρά της ζωής . Το έργο της Μαρίας Αποστόλου μας χαρίζει μια πνοή από douceur de vivre.

 

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη:

 

Η Μαρία Νικολοπούλου - Αποστόλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ιστορία τέχνης στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Γουναρίδη, Γράββαλο και Ελένη Βακαλό. Το σημερινό της έργο είναι η συνέχεια μίας μακράς πορείας στους χώρους της διαφήμισης, της μόδας και της σκηνογραφίας, αλλά και των εικαστικών. 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Έκθεση του Απόστολου Κούστα στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
19.08.2016 11:38
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.30 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου».
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
Mirrors: έκθεση του Απόστολου Κοτούλα στην Κρυπτή Στοά Ρωμαϊκής Αγοράς
30.03.2016 14:27
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στην Κρυπτή Στοά της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης την πέμπτη ατομική έκθεση του Απόστολου Κοτούλα.
Τα κάτω πάνω: Έκθεση της Λίζας Ηλιού στην Art 10 Gallery
30.03.2016 14:02
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λίζας Ηλιού με τίτλο «Τα κάτω πάνω», που θα εγκαινιαστεί στις 6 Απριλίου 2016.