Η αίθουσα Περιτεχνών παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη με τίτλο 13 «Δεκατρία». Θα παρουσιαστούν τρισδιάστατες κατασκευές και σχέδια μικρών και μεγάλων διαστάσεων.

Η «εκλεκτική» συγγένεια με κινήματα όπως η Arte Povera δίνει στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με έννοιες, αρχές και σκέψεις που πλαισιώνουν πανανθρώπινες αξίες και αντανακλούν την ιδέα ενός «Νέου Ουμανισμού», με κέντρο την ώσμωση της σύγχρονης τέχνης με τον άνθρωπο…

Συνοψίζοντας στην παρούσα έκθεση του Μάριου Φούρναρη, συν-υπάρχουν έννοιες και δυνάμεις που εκτείνονται σε πολλά και διαφορετικά πεδία έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και πνευματικής δράσης. Στόχος η κατασκευή ενός ανοικτού πολύπλευρου έργου τέχνης, που θα αντανακλά και θα φωτίζει ίσως το πιο μύχιο μυστικό της ύπαρξης του ανθρώπου το έσχατο σημείο της πτώσης του δεν είναι το τέλος παρά μία νέα αρχή.

Από τον κατάλογο της έκθεσης, που προλογίζει ο Μάριος Φούρναρης.

Ο Μάριος Φούρναρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. 2005 – 2010 Σπουδές  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητές τον Κ. Κατζουράκη και τον Μ. Βενετόπουλο. 2011 – 2012 Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Dundee, Duncan of Jordanstone College of Art and Design (DJCAD) Ηνωμένο Βασίλειο. 2013 –  Εκπόνηση διδακτορικής έρευνας (PhD) στη θεωρία της Τέχνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.