Η γκαλερί Bernier/Eliades έχει την τιμή να εγκαινιάζει για τρίτη φορά, ατομική έκθεση του Νίκου Ναυρίδη, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.

Η αρχική ιδέα της νέας του έκθεσης με τίτλο: …Εσωτερικώς γελώ και αστειεύομαι πολύ, ξεκίνησε από τη σκέψη ότι σχεδόν ποτέ οι σοφοί και οι ποιητές δεν φαίνεται να χαμογελούν.

Με αφορμή ένα κείμενο του Κ.Π.Καβάφη από τα Ανέκδοτα Σημειώματα Ποιητικής και Αισθητικής του Γ.Π.Σαββίδη, ο Νίκος Ναυρίδης σκηνοθετεί «μια ανάγνωση του κειμένου» και δημιουργεί στη γκαλερί μια μεγάλη εγκατάσταση. Σκοπός του καλλιτέχνη είναι να ενσωματωθούμε στον λόγο και όχι απλώς να τον διαβάσουμε.    

Στο κείμενο αυτό, ο Καβάφης σχολιάζει δεικτικά τη σοβαροφάνεια, την υποκρισία και την ιδιοτέλεια των ημερών μας…….

«…διατυπώνει ένα θεμελιώδες πρόβλημα της ζωής μας με μεγάλη καθαρότητα. Από εκεί και πέρα σ’ εμάς ανήκει να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.» (Γ. Σεφέρης, Μέρες Ε’, Ίκαρος 1977, σελ158)  

Ο Νίκος Ναυρίδης (Αθήνα, 1958) αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες Ελλήνων καλλιτεχνών. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς Μπιενάλε του Σάο Πάολο (1996), της Κωνσταντινούπολης (1997), της Σάντα Φέ – ΗΠΑ (1999), της Βενετίας (2001), και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Σουηδία, Κορέα, Ιρλανδία Μεξικό, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.