Η έκθεση A Jewel Made In Greece που εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, συγκεντρώνοντας για μία περίπου εβδομάδα τις περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού εικαστικού κοσμήματος, ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Σκοπός της έκθεσης είναι να επιδιώξει την δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει 23  σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας  για την εξωστρέφεια της χώρας μας.

Στην παρουσίαση – αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος, είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του, που αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή αντιπροσωπευτικών κοσμημάτων – αντιγράφων από τα Μουσεία μας. Η έκθεση θα φιλοξενήσει αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων μουσείων όπως: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης, Νομισματικό Μουσείο Αθήνας, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,Μουσείο Αλεξ Μυλωνά και το Μουσείο Ελληνικής Λαικής Τέχνης.

Η οργανώτρια της έκθεσης εικαστικός Μ.Σ. σημειώνει: Αν το Κόσμημα δεν είναι απλώς επίδειξη πλουτισμού, τότε σίγουρα αντανακλά κάτι από τον εσωτερικό κόσμο του φέροντος, ή γεννά κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα σε έναν τρίτο: γεννά τη σαγήνη και τον πόθο, την αίσθηση του φευγαλέου (ή αλλιώς: του αιώνιου), την επιθυμία για αρμονία ή/και συνύπαρξη, γεννά το όνειρο και την μαγεία του παραμυθιού….. Πόσο μάλλον όταν αυτό το εικαστικό δημιούργημα έχει τις καταβολές του στον ελλαδικό χώρο, στον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – του Εθνικού Νομισματικού Μουσείου και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη,  με κύριο στόχο να εξαχθεί  σε άλλες χώρες του κόσμου.

Συμμετέχουν τιμητικά με κοσμήματα δημιουργημένα τις δεκαετίες 1970 έως 1990 οι Οίκοι Βουράκης, Ζολότας, Κατραμόπουλος, Λαλαούνης,  Φανουράκης, Βερυκοκάκης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασοπούλου Μυρτώ, Βουτσινάς Μάριος,  Δασκαλάκη Ελένη, Ζαχαριάδης Μάξιμος, Ζούλοβιτς  Μάγια, Ιωαννίδη Κατερίνα,  Καζιάλε Σταυρούλα, Κανάκης Σπύρος, Κανδαράκη Αναστασία, Καραγεώργη Τίνα,  Κάτσαρη Ραλλού, Κλειτσιώτης Απόστολος, Λορεντζάτου Πιερρέτα, Μακρή Ιλεάνα,  Μάστορη Μαρία, Μπουκογιάννη Ντόλλυ, Michael Pelamidis, Πετζετάκη Μαρία,  Πετρίδη Μαριάννα, Πετσάλη Αμαλία, Σαμόλη Μαίρη, Σαπουνά Έλλις Πωλίνα και το Ίδρυμα Ζογγολόπουλος με κοσμήματα εμπνευσμένα από τα έργα του Γλύπτη.