Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του λευκώματος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Παρουσίαση του λευκώματος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που εκδόθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του από το Μουσείο Μπενάκη με χορηγία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ.


Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Τάκης Τζαμαργιάς θα απευθύνουν χαιρετισμό.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών – Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη, Διευθύντρια των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη –Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Πετρόπουλος, Σκηνογράφος – Ειδικός Σύμβουλος Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργος Χορόζογλου, Αρχιτέκτων – Συντονιστής Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Χαρκιολάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Τέως Διευθυντής Αναστήλωσης Σύγχρονων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Πλάτων Μαυρομούστακος, Επιμελητής της Έκδοσης – Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Θα προβληθεί video της φωτογράφου Μαρίας Κούκου και του Βασίλη Αποστόλου (Διάρκεια 6’). Μετά το πέρας της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.


Η έκδοση παρουσιάζει αναλυτικό χρονικό των εργασιών της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αναδεικνύει την ιστορική διαδρομή και την αρχιτεκτονική του κτηρίου και συμπληρώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πορείας των εργασιών και της τελικής μορφής του.


Επιστημονική επιμέλεια: Πλάτων Μαυρομούστακος - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάσω Αβραμοπούλου, Έκδοση: Μουσείο Μπενάκη

Σχετικές ειδήσεις
Η τριλογία της αγάπης: Η 2η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.02.2017 14:57
Η δεύτερη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 25 προς 26 Φεβρουαρίου, ξημερώματα της Κυριακής της Συγγνώμης.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Η Επίτευξη του Φοίνικα: μια σκηνική ανάγνωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.05.2016 17:10
To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινούν μια νέα συνεργασία γύρω από τη δραματουργία. Κάθε χρόνο ένας γάλλος σκηνοθέτης / συγγραφέας είναι καλεσμένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο και φιλοξενείται στο θέατρο μαζί με έναν έλληνα θεατρικό συγγραφέα / σκηνοθέτη. Αυτή η συνεργασία οδηγεί σε μια κοινή δημιουργία που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
04.05.2016 10:25
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτυπά η καρδιά της θεατρικής παιδείας. 7 σκηνοθέτες, 7 θεατρικά έργα, 7 σχολεία, 2 ημέρες μαθητικών παραστάσεων.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.