Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που εκδόθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του από το Μουσείο Μπενάκη με χορηγία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Τάκης Τζαμαργιάς θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών – Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη, Διευθύντρια των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη –Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Πετρόπουλος, Σκηνογράφος – Ειδικός Σύμβουλος Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργος Χορόζογλου, Αρχιτέκτων – Συντονιστής Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Χαρκιολάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Τέως Διευθυντής Αναστήλωσης Σύγχρονων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Πλάτων Μαυρομούστακος, Επιμελητής της Έκδοσης – Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα προβληθεί video της φωτογράφου Μαρίας Κούκου και του Βασίλη Αποστόλου (Διάρκεια 6’). Μετά το πέρας της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.

Η έκδοση παρουσιάζει αναλυτικό χρονικό των εργασιών της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αναδεικνύει την ιστορική διαδρομή και την αρχιτεκτονική του κτηρίου και συμπληρώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πορείας των εργασιών και της τελικής μορφής του.

Επιστημονική επιμέλεια: Πλάτων Μαυρομούστακος – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάσω Αβραμοπούλου, Έκδοση: Μουσείο Μπενάκη