Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα ποιητικά – Τεύχος 12

Τα ποιητικά – Τεύχος 12

Από τις εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος της τριμηνιαίας ποιητικής επιθεώρησης, "Τα Ποιητικά", μπαίνοντας έτσι στον τρίτο χρόνο της έκδοσής τους, με πλούσια όπως πάντα ποιητική ύλη (ποίηση ελληνική και ξένη, πολλές κριτικές και δοκίμια για την ποίηση).

Το ενδιαφέρον στο νέο τεύχος έγκειται στην πλήρη υλοποίηση των στόχων που είχαν τεθεί εξ αρχής από τον Γιάννη Βαρβέρη και τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, το περιοδικό να αποτελέσει στέγη, βήμα και μέσο έκφρασης νέων δημιουργών. Απόδειξη η ομαδική δημοσίευση συνεργασιών ποιητών που έκαναν την εμφάνισή τους την πρώτη δεκαετία του αιώνα που διανύουμε και, βέβαια, η προσθήκη, στην ήδη υπάρχουσα συντακτική ομάδα, των ονομάτων τεσσάρων νέων ποιητών: του Θωμά Ιωάννου, του Θοδωρή Ρακόπουλου, του Γιάννη Στρούμπα και του Θωμά Τσαλαπάτη.

 

 

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αποτιμήσεις όσον αφορά στη θέση συγκεκριμένων συλλογών, αλλά και του συνολικού ποιητικού έργου Ελλήνων και ξένων στην ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα.

 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Η ποιητική παραγωγή, ελληνική και ξένη, μέσα από τα ποιήματα καθαυτά, σε ένα πλαίσιο που επιδιώκει να προβάλει τόσο τη συνέχεια όσο και τη ρήξη.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο δημιουργός στη σχέση του με τον κόσμο και τις λέξεις.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Σύντομες παρουσιάσεις ποιητικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια ανοίγματος του περιοδικού σε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ποιητικής παραγωγής.

 

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Ανθολόγηση ποιημάτων από δημοσιευμένες συλλογές.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Τιτίκα Δημητρούλια


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Αλέξης Ζήρας, Θωμάς Ιωάννου, Ελισάβετ Κοτζιά, Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Στρούμπας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.