Από τις εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος της τριμηνιαίας ποιητικής επιθεώρησης, “Τα Ποιητικά”, μπαίνοντας έτσι στον τρίτο χρόνο της έκδοσής τους, με πλούσια όπως πάντα ποιητική ύλη (ποίηση ελληνική και ξένη, πολλές κριτικές και δοκίμια για την ποίηση).

Το ενδιαφέρον στο νέο τεύχος έγκειται στην πλήρη υλοποίηση των στόχων που είχαν τεθεί εξ αρχής από τον Γιάννη Βαρβέρη και τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, το περιοδικό να αποτελέσει στέγη, βήμα και μέσο έκφρασης νέων δημιουργών. Απόδειξη η ομαδική δημοσίευση συνεργασιών ποιητών που έκαναν την εμφάνισή τους την πρώτη δεκαετία του αιώνα που διανύουμε και, βέβαια, η προσθήκη, στην ήδη υπάρχουσα συντακτική ομάδα, των ονομάτων τεσσάρων νέων ποιητών: του Θωμά Ιωάννου, του Θοδωρή Ρακόπουλου, του Γιάννη Στρούμπα και του Θωμά Τσαλαπάτη.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αποτιμήσεις όσον αφορά στη θέση συγκεκριμένων συλλογών, αλλά και του συνολικού ποιητικού έργου Ελλήνων και ξένων στην ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα.

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Η ποιητική παραγωγή, ελληνική και ξένη, μέσα από τα ποιήματα καθαυτά, σε ένα πλαίσιο που επιδιώκει να προβάλει τόσο τη συνέχεια όσο και τη ρήξη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο δημιουργός στη σχέση του με τον κόσμο και τις λέξεις.

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Σύντομες παρουσιάσεις ποιητικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια ανοίγματος του περιοδικού σε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ποιητικής παραγωγής.

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Ανθολόγηση ποιημάτων από δημοσιευμένες συλλογές.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Τιτίκα Δημητρούλια


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Αλέξης Ζήρας, Θωμάς Ιωάννου, Ελισάβετ Κοτζιά, Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Στρούμπας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου