Το θρυλικό An Club στα Εξάρχεια, παρουσιάζει το συγκρότημα “Μητέρα Φάλαινα Τυφλή” σε ένα Live, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

                       

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή για πρώτη φορά στο ιστορικό AN CLUB!

Έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερου της άλμπουμ και την πρώτη της συνεργασία της με τον Chris Eckman των Walkabouts, ο οποίος έκανε και την τελική του μίξη, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύεται για πρώτη φορά στον ιστορικό live χώρο των Εξαρχείων, στο AN CLUB για να δώσει μια γεύση από το τι μέλει γενέσθαι για την περίοδο που έπεται. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 22.00 ακριβώς, η Φάλαινα θα παρουσιάσει όπως πάντα παλιότερα και ολοκαίνουργια Φαλαινοτράγουδα και απρόσμενες διασκευές, διερευνώντας σιγά-σιγά και τις αυτοσχεδιαστικές της δυνατότητες. Έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, πιάνα, φωνές κι ένα στιβαρό rhythm section, 10 άτομα επί σκηνής, για πρώτη φορά στο ΑΝ CLUB που τόσο αγαπήσαμε, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή ζωντανή!

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα. Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010 στην αποκλειστική της δισκογραφική ετικέτα με την επωνυμία «Πλαγκτόν». Αυτόν τον καιρό, ετοιμάζει το δεύτερο άλμπουμ της, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2014.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή

Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή

Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο

Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο

Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί

Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα / Φωνή

Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο

Ηλίας Καλούδης – Πιάνο / Πλήκτρα

Αντώνης Σταυρόπουλος – Ηλεκτρικό μπάσο

Διονύσης “DIO” Κώνστας – Τύμπανα