Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, την κορυφαία κωμωδία του Μολιέρου, Ζωρζ Νταντέν ή ο απατημένος σύζυγος, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.


Το θέμα του απατημένου συζύγου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σατανική κοινωνική μηχανή, απασχολεί τον κωμωδιογράφο της γαλλικής κλασικής δραματουργίας, Μολιέρο , στο έργο του: "George Dandin".

 

Τα πρόσωπα του έργου αποτελούν φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σ' ένα συνεχώς κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων. Το έργο αν και συνδέεται με την παράδοση της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής φάρσας, η διασκέδαση συνυπάρχει με τη δριμεία κριτική. Ο συγγραφέας, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, φέρνει στην επιφάνεια με λεπτότητα και θεατρική δεξιοτεχνία τα ελαττώματα και τις μικροπρέπειες των ανθρώπων.
Η ανάγκη της αποδοχής διαφορετικών συμπεριφορών και αντιλήψεων για τη ζωή με στόχο την επιβίωση σε μία νέα τάξη πραγμάτων φανερώνει στο έργο τη δυσκολία των ανθρώπων να ξεφύγουν από το εγώ τους, ακόμη κι όταν αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.Συντελεστές:


Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος
Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικό-Κοστούμια: Γιώργος Μαραζιώτης 
Κίνηση: Μάρω Γαλάνη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Βασιλάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη:Ειρήνη Γκότση και Σόνια ΡάπτηΠαίζουν:
Διονύσης Βούλτσος, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Κατριβέση, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας . Σοφία Σεϊρλή, Στέλιος Σοφός, Ανδριάνα Χαλκίδη.

Βιόλα: Φώτης Παπαντωνίου πρεμιέρα της παράστασης που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, αναβάλλεται για την Παρασκευή 24, εξαιτίας του θανάτου του ηλεκτρολόγου του ΔΗΠΕΘΕ Μιχάλη Πεφάνη.

Το ΔΗΠΕΘΕ ανακοίνωσε τα εξής: "Συμμετέχοντας στο πένθος για τον θάνατο του Μιχάλη Πεφάνη, εξαιρετικού στελέχους του ΔΗΠΕΘΕ, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, το θέατρο αναβάλλει την πρεμιέρα του έργου του Μολιέρου «Ζωρζ Νταντέν», στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Ο Μ. Πεφάνης απεβίωσε σήμερα, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο"

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
23.01.2017 16:41
Το Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη, παρουσιάζει τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 15:40
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπρέχτ, Η ζωή του Γαλιλαίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, στο Θέατρο 104
05.05.2016 14:58
Το Θέατρο 104 παρουσιάζει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το έργο του Μολιέρου, Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κλίνη.
Ο κατά φαντασίαν ασθενής, του Μολιέρου στο Θέατρο Αλκμήνη
20.04.2016 11:17
Η θεατρική ομάδα «Οδοιπόροι» επέλεξε για φέτος, σε συνεργασία με το «θέατρο τση Ζάκυθος», να παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
15.03.2016 10:52
«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ», που παγκοσμίως θεωρείται το καλύτερο έργο του Μολιέρου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9:15μμ στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη.