Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

To πορτραίτο του Christian Petzold

To πορτραίτο του Christian Petzold
Το Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο της σειράς νέος γερμανικός κινηματογράφος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Christian Petzold, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας Yella.

Το Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο της σειράς νέος γερμανικός κινηματογράφος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Christian Petzold με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Yella».

Το αφιέρωμα προγραμματίζεται για τις 15 και 16 Ιανουαρίου, παρουσία του σκηνοθέτη τον οποίο θα παρουσιάσει ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης.

Ο Christian Petzold είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του "νέου" νέου γερμανικού κινηματογράφου. Από το 2000, τότε που η ταινία του Die Innere Sicherheit (Εσωτερική ασφάλεια) διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο FIPRESCI), το όνομά του έγινε γνωστό και στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος για την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στον Κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter, περιλαμβάνει: Στις 18:30 την ταινία Εσωτερική ασφάλεια και στις 20:45 την ταινία Φαντάσματα (με ελληνικούς υπότιτλους, είσοδος ελεύθερη).

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008, 21:00 στον Κινηματογράφο Απόλλων θα γίνει η avant Premiere της ταινίας Yella. Η πρωταγωνίστρια Nina Hoss τιμήθηκε για την ερμηνεία της με την Ασημένια Αρκτο στη Μπερλινάλε 2007 (με ελληνικούς υπότιτλους).


info
Τρίτη 15 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter, Κοδριγκτώνος 21
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 21:00 στον Κινηματογράφο Απόλλων, Σταδίου 19
www.goethe.de/athen


Σχετικές ειδήσεις
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
19.05.2016 14:23
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας», την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος αφιέρωμα με τίτλο «Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας».
Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών» στο Goethe-Institut Athen
29.02.2016 12:09
Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών», γυρισμένη εν μέρει και στην Ελλάδα, με τους Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Αφιέρωμα «Κινηματογράφος και ομοφυλοφιλία» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
03.02.2016 17:02
Ο κλάδος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας συνδιοργανώνει με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας για ένατη συνεχή χρονιά το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική», που έχει γίνει πια θεσμός.
Suntan: Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ
21.01.2016 15:47
Η τρίτη και πολυαναμενόμενη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Bank Bang», «Wasted Youth»), γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη Αντίπαρο, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, ανάμεσα σε σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο.