To Half Note Jazz Club παρουσιάζει ξανά στην σκηνή του τον Τάκη Πατερέλη και την μουσική ομάδα του, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014.

Όταν γίνεται λόγος για Ελληνική jazz σκηνή, αναφερόμαστε κατ΄ αρχήν σε κάποιους μουσικούς που δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Πατερέλης είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ντόπιας jazz & latin jazz. Καθόλου τυχαίο το ότι ήταν / είναι η ψυχή των Cubana Bop, εδώ και 20 χρόνια. Δίπλα στο altosax, δεύτερο σολιστικό όργανο η κιθάρα του Αντώνη Πρίφτη, ενός από τους πιο σημαντικούς νέους jazzers με προσωπικό στυλ.

Το ολοκαίνουργιο κουϊντέτο είναι επικεντρωμένο στην caribbean διάσταση του bop, έτσι όπως την ανέπτυξε ο μέγας Sonny Rollins, αφού πρώτα είχε κάνει την τεράστια διαδρομή του ως μείζων boper σαξοφωνίστας.

Αυτό το ιδίωμα, όπως και όλη η λατινοτζάζ μουσική, συνιστούν ειδική τέχνη προορισμένη να γεμίζει το πνεύμα με τους αρμονικούς μελωδικούς θησαυρούς της τζαζ κουλτούρας, και το σώμα με την εκρηκτική ρυθμολογία του be-bop ή το «ερωτικό σουϊνγκάρισμα» των μοτίβων του αρχιπελάγους της America Latina.

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ : σαξόφωνο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ : κιθάρα
YOEL SOTO: κοντραμπάσο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΙΟΥΣΗΣ : τύμπανα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ : κρουστά