Οι εκδόσεις Ψυχογίος κυκλοφορούν το παιδικό βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα με τίτλο «Μια κιθάρα και πολλές συγγνώμες».

Mια κιθάρα ήταν η αφορμή για να γνωριστεί ο Κωνσταντίνος με τον Πέτρο. Δυο παιδιά εντελώς διαφορετικά, με κοινή αγάπη όμως τη μουσική. Ο Πέτρος, πάντα λιγομίλητος. Ο Κωνσταντίνος, ένα συνηθισμένο εντεκάχρονο αγόρι. Πότε μάγκας, πότε αστείος, πότε κακός αλλά πάντα μπερδεμένος. Όταν γνωρίζει τη Μαρίνα, όμως, η κατάσταση περιπλέκεται.

Μια ιστορία γεμάτη μουσική, παρεξηγήσεις, όνειρα, απογοητεύσεις, καρδιοχτύπια και συγγνώμες.

Βραβείο Μυθιστορήματος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Ανερχόμενη, αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας. Θέμα η σύγχρονη κοινωνία, η φιλία, η πρώτη αγάπη, οι συμπεριφορές, η μετανάστευση.

Γεννήθηκε το 1975 στη Γλυφάδα. Σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, σεμινάρια συγγραφής παιδικού βιβλίου, μυθιστορήματος, καθώς και σεμινάρια μετάφρασης παιδικού βιβλίου. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το Νηπιαγωγείο και για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη ‘’Βιβλία από όλο τον κόσμο’’, στο ένθετο ‘’Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου’’. Το 2009  το διήγημα της “Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ” κέρδισε στο διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε το diavasame.gr και εκδόθηκε σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο “19 νέα βήματα”.

Την ίδια χρονιά το παραμύθι της ’’Το δέντρο μου’’, απέσπασε έπαινο, από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Παιδικά βιβλία της που κυκλοφορούν είναι “Η Μελίνα ντετέκτιβ”, ‘’Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου’’, ‘’Ο Βασιλιάς Λύκος’’ και “Πριγκιπικά γενέθλια”.

 

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου