Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου είναι γεγονός και μας περιμένει να απολαύσουμε ένα τετραήμερο γεμάτο από ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις και διαγωνισμούς, στις 7-10 Φεβρουαρίου 2014.

Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενεί ξεχωριστούς καλλιτέχνες από το χώρο της κιθάρας και όχι μόνο: τον αμερικανό κιθαριστή και λαουτίστα Jerry Willard, το ντούο Έφη Μηνακούλη (λαούτο, θεόρβη, τραγούδι) και Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο), τους πολλά υποσχόμενους κιθαριστές Γεωργία Παπαδάτου και Αντώνη Κουφουδάκη, τους νικητές του περσινού διαγωνισμού Zoltan Ovary και Κωνσταντίνο Τάκο, τον Χρήστο Τσάβαλο και Γιώργο Μπεχλιβάνογλου που θα εκθέσουν τις κιθάρες τους καθώς και την Βασιλική Λεοντάρη σε ένα διαδραστικό μουσικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Μεταξύ άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε:

•             τον Jerry Willard σε ρεσιτάλ baroque κιθάρας, λαούτου και σύγχρονης κιθάρας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

•             την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου και τον Γιάννη Πετρίδη σε συναυλία για δύο κιθάρες, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

•             την Έφη Μηνακούλη και την Κατερίνα Κτώνα σε συναυλία αναγεννησιακής και baroque μουσικής, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Σεμινάρια – masterclass κλασικής κιθάρας θα δοθούν από τον Jerry Willard, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και από τον Γιάννη Πετρίδη και την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Ο διαγωνισμός κλασικής κιθάρας θα διεξαχθεί σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: έως και 12 ετών, έως και 16 ετών & χωρίς όριο ηλικίας, την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Χριστοδήμου & Γιάννης Πετρίδης

Διοργάνωση: Σύλλογος Φιλοτέχνων ” Ο Καλλιτέχνης”

Επίτιμος προσκεκλημένος: Jerry Willard