Η έκθεση «Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι», που παρουσιάζεται στο Camp από τις 27 Ιανουαρίου 2014, προσεγγίζει τα πράγματα που έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική σημασία, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουμε να τα εξομολογηθούμε ή να τα κρύψουμε σε μια διαδικασία επεξεργασίας απο έξω προς τα μέσα.

Η ετοιμασία του σπιτιού για έναν υποδεχτεί έναν καλεσμένο, η επιμελής συσκευασία ενός αντικειμένου, η κατάλληλη θέση για την εναπόθεση ενός βάρους και η κατάλληλη αποσκευή για τη μεταφορά του πολύτιμου.

Η σημασία της βάσης για ένα αντικείμενο, το κενό ή το αποτύπωμα που αφήνει στο χώρο, τα μέρη που κατοικούνται ή ετοιμάζονται για να κατοικηθούν απο ανθρώπους, αντικείμενα, ιδέες, αναμνήσεις, μυστικά.

Φέρουν μια ιερότητα, επιτελούν μια λειτουργία ή όχι, είναι αποτελέσματα ή αφορμή μιας τελετουργίας, αναμένουν το περιεχόμενο τους ή αποτελούν τα ίδια περιεχόμενο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιουργούν έργα με αφορμή τα παραπάνω ζητήματα δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές που όμως αρθρώνουν έναν διάλογο τόσο σε επίπεδο θεματολογίας όσο και σε επίπεδο καλλιτεχνικής γλώσσας.

Η έκθεση έχει την πρόθεση να αγγίξει ζητήματα αναγκαιότητας, αξίας, βάρους και επιλογών.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Έυη Αθανασίου, Αντώνης Βάθης, Γιούλη Γαροφαλάκη, Γιάννης Κόκκαλης, Μαριάννα Καζά, Ανδρεας Λυμπεράτος, Ουρανία Μουρελάτου και Φάνια Κολαϊτη, Ειρήνη Μπαζάρα, Ιωάννα Μύρκα, Βασιλης Νούλας, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νίκος Σεπετζόγλου, Σοφία Σιμάκη, Ανδρέας Σιτορέγκο, Ελευθερία Σταμάτη, Κώστας Τζιμούλης, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Πέτρος Τουλούδης και Κλεοπάτρα Χατζηγιώση.

Επιμέλεια: Ιωάννα Μύρκα – Σοφία Σιμάκη