Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι: ομαδική έκθεση στο Camp

Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι: ομαδική έκθεση στο Camp

Η έκθεση «Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι», που παρουσιάζεται στο Camp από τις 27 Ιανουαρίου 2014, προσεγγίζει τα πράγματα που έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική σημασία, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουμε να τα εξομολογηθούμε ή να τα κρύψουμε σε μια διαδικασία επεξεργασίας απο έξω προς τα μέσα.


Η ετοιμασία του σπιτιού για έναν υποδεχτεί έναν καλεσμένο, η επιμελής συσκευασία ενός αντικειμένου, η κατάλληλη θέση για την εναπόθεση ενός βάρους και η κατάλληλη αποσκευή για τη μεταφορά του πολύτιμου.


Η σημασία της βάσης για ένα αντικείμενο, το κενό ή το αποτύπωμα που αφήνει στο χώρο, τα μέρη που κατοικούνται ή ετοιμάζονται για να κατοικηθούν απο ανθρώπους, αντικείμενα, ιδέες, αναμνήσεις , μυστικά.


Φέρουν μια ιερότητα, επιτελούν μια λειτουργία ή όχι, είναι αποτελέσματα ή αφορμή μιας τελετουργίας, αναμένουν το περιεχόμενο τους ή αποτελούν τα ίδια περιεχόμενο.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιουργούν έργα με αφορμή τα παραπάνω ζητήματα δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές που όμως αρθρώνουν έναν διάλογο τόσο σε επίπεδο θεματολογίας όσο και σε επίπεδο καλλιτεχνικής γλώσσας.


Η έκθεση έχει την πρόθεση να αγγίξει ζητήματα αναγκαιότητας, αξίας, βάρους και επιλογών.


Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Έυη Αθανασίου , Αντώνης Βάθης, Γιούλη Γαροφαλάκη, Γιάννης Κόκκαλης, Μαριάννα Καζά, Ανδρεας Λυμπεράτος, Ουρανία Μουρελάτου και Φάνια Κολαϊτη, Ειρήνη Μπαζάρα, Ιωάννα Μύρκα, Βασιλης Νούλας, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νίκος Σεπετζόγλου, Σοφία Σιμάκη, Ανδρέας Σιτορέγκο, Ελευθερία Σταμάτη, Κώστας Τζιμούλης, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, Πέτρος Τουλούδης και Κλεοπάτρα Χατζηγιώση.


Επιμέλεια: Ιωάννα Μύρκα - Σοφία Σιμάκη

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ: Ομαδική έκθεση στη Φωκίωνος Νέγρη 16
19.09.2016 13:08
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στη ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 16, στην Κυψέλη, η Ομαδική Εικαστική Έκθεση με θέμα «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ», σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
Η σημασία τού να είσαι ζώο: ομαδική έκθεση στη gallery genesis
05.05.2016 10:15
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20.00 εγκαινιάζεται στη gallery genesis η έκθεση «Η σημασία τού να είσαι ζώο», σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Αφορμή για την έκθεση αποτελεί το ομώνυμο δοκίμιο της επιμελήτριας στο βιβλίο «Μεταμοντέρνο Σώμα» (συλλογικό, Γαβριηλίδης 2016) όπου μελετά το φαινόμενο της θηριανθρωπίας στις εικαστικές τέχνες.