Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας

Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας
Η θεατρική εταιρεία Πράξη παρουσιάζει για τη χειμερινή περίοδο, στo Θεάτρο της Οδού Κεφαληνίας το έργο του Φρίντριχ Ντύρρενματ, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Στο Γκύλεν, μια μικρή πόλη, οι κάτοικοι μετά από μια οικονομική καταστροφή ζουν εξαθλιωμένοι, περιμένοντας ένα θαύμα.

Η είδηση ότι η Κλαιρ Τσαχανασιάν, μια δισεκατομμυριούχος διεθνούς φήμης, που επιστρέφει μετά από 45 χρόνια στην άσημη γενέτειρά της, τους γεμίζει ελπίδα και προσδοκία για καλύτερες μέρες με την πιθανότητα μιας σωτήριας δωρεάς.

Ο παλιός νεανικός της έρωτας, ο \'Αλφρεντ Ιλ αναλαμβάνει να ξυπνήσει τη γενναιοδωρία της. Μαζί μ\' αυτό όμως αποκαλύπτεται κι ένα ένοχο μυστικό.

Τελικά η Γηραιά Κυρία αποφασίζει να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην πόλη, αλλά υπό έναν όρο...

Τώρα η πόλη βρίσκεται μπροστά σ\' ένα μεγάλο δίλημμα και το παιχνίδι αρχίζει...

Την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Δεπάστας, η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

Τους ρόλους του έργου θα υποδυθούν η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Γιάννης Φέρτης, ο Κώστας Γαλανάκης, ο Νίκος Αλεξίου, ο Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, ο Βασίλης Καραμπούλας, η Τζίνη Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, ο Θανάσης Δήμου , η Ελένη Ουζουνίδου, ο Ηλίας Κουνέλας και ο Άκις Λυρής.

Η προγραμματισμένη Πρεμιέρα θα γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Σχετικές ειδήσεις
Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
23.02.2017 15:14
Το θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 το έργο της Λείας Βιτάλη «Ο ένατος γάμος της γηραιάς Κυρίας» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη και τη Σοφία Σεϊρλή στο ρόλο της Κλάρα Τσαχανασιάν.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.