Ο Σταυρός του Νότου παρουσιάζει τη Γιώτα Νέγκα, η οποία μαζί με το Θέμη Καραμουρατίδη θα πραγματοποιήσουν μια σειρά περιορισμένων εμφανίσεων με τίτλο “Καινούριο φιλί“, από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα.

Από τη μία η Γιώτα Νέγκα: η σπουδαία λαϊκή φωνή που επιμένει να μας συγκινεί όπως παλιά και σαν από πάντα – μόνο που μιλάμε κιόλας για το 2014! Είναι η Γιώτα Νέγκα που μαζί της τραγουδήσαμε “Με τα μάτια κλειστά” και μας έβγαλε τα πιο βαθειά  μας “αχ” όσο κι αν προσπαθήσαμε να τα κρύψουμε καλά. Είναι η Γιώτα Νέγκα για την οποία ο Ηλίας Κατσούλης έγραψε πως είναι σαν “ηρωίδα τραγουδιών του Τσιτσάνη, γελαστή και πικραμένη, μαγική και μαγεμένη” και η οποία συγκίνησε χιλιάδες κοινού στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι και τόσα πολλά ακόμα η Γιώτα….

Από την άλλη, ο Θέμης Καραμουρατίδης: ο “μικρός” (λόγω του νεαρού της ηλικίας) και μεγάλος ήδη στις καρδιές του κοινού, αλλά και τις συνειδήσεις των ομότεχνών του, συνθέτης. Ο ένας εκ των τριών μάγων της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην χώρα (Μποφίλιου, Καραμουρατίδης, Ευαγγελάτος) που βάζει την υπογραφή του σε όλες σχεδόν  τις επιτυχίες της Νατάσσας Μποφίλιου και είναι συνοδοιπόρος της και στη σκηνή. Είναι ο Θέμης που γεμίζει τις playlists των ραδιοφώνων με τα τραγούδια που έγραψε για τη Δήμητρα Γαλάνη, την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη κ.α. Είναι ο Θέμης, ο συνθέτης ο σημερινός που έφτιαξε μόνος του μια πολλά υποσχόμενη κληρονομιά και που θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Είναι λοιπόν η Γιώτα και ο Θέμης, ο Θέμης και η Γιώτα. Συναντήθηκαν πριν χρόνια και συγκίνησαν με το “Θρυψαλλάκι” σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ξαναβρέθηκαν πριν λίγους μήνες κι αποφάσισαν να κάνουν δίσκο μαζί. Ένα λαϊκό, ευθύ δίσκο με τραγούδια σαν από πάντα. Μόνο που γράφτηκαν σήμερα. Από τον Θέμη σε λόγια των Οδυσσέα Ιωάννου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Λήδας Ρουμάνη, Δημήτρη Χαλιώτη και του ίδιου του συνθέτη. Τίτλος του άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Records τον  Φεβρουάριο, “Καινούριο φιλί”. Πρώτο άκουσμα από αυτή τη δουλειά η “Ευθεία γραμμή”, ένα στιβαρό ζεϊμπέκικο με δυνατό συναίσθημα σε στίχους Λήδας Ρουμάνη, αγαπήθηκε πολύ και συνεχίζει το ταξίδι του στα ραδιόφωνα όλης της χώρας, ενώ ένα ακόμη τραγούδι από το album, το «Αγάπη στις επαναλήψεις» και αυτό σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη, έρχεται αυτές τις μέρες στα ραδιόφωνα για να δώσει ένα ακόμα δείγμα από το “Καινούριο Φιλί”.

Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και θα είναι εκεί κάθε Δευτέρα, για λίγες παραστάσεις, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του δίσκου, στιγμές από την προσωπική τους δισκογραφία μαζί με επιλογές από σπουδαία ελληνικά τραγούδια  που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και αγαπήσει.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Μπουλντής – μπάσο

Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά

Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν

Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι, μαντολίνο,κιθάρες

Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Φώτα: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

*To album «Καινούργιο Φιλί» κυκλοφορεί από την Feelgood Records