Ο συνθέτης Άρης Βλάχος θα βρεθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δυο συναυλίες με τίτλο “Δυο Τρίτες του Φλεβάρη“, στις 11 και 18 Φεβρουαρίου 2014.

Τον Άρη Βλάχο τον γνωρίσαμε μέσα από τραγούδια όπως το «Κι εσύ να χάνεσαι» (Σταμάτης Κραουνάκης – Πάνος Μουζουράκης), το πιο πρόσφατο «Μια βόλτα» (Ηρώ Σαΐα) αλλά και ως σταθερό συνεργάτη του Σταμάτη Κραουνάκη σαν ενορχηστρωτή, διευθυντή ορχήστρας και μαέστρο στην Σπείρα-Σπείρα.

Δύο βραδιές με δικά του γνωστά τραγούδια από τις δυο δισκογραφικές του δουλειές «Ένα-Ένα», «Λευκό Χαρτί», νέες συνθέσεις του αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ελάτε μαζί να ταξιδέψουμε στις μουσικές διαδρομές του συνθέτη Άρη Βλάχου, με τις φωνές και τα τραγούδια που αγαπήσαμε.

Την παράσταση θα πλαισιώνει παράλληλη εικαστική δράση από την Έλλη Βέλλιου.

Επιμέλεια προγράμματος: Άρης Βλάχος

Οι καλεσμένοι της βραδιάς :

Σταμάτης Κραουνάκης

Γιώργος Μαζωνάκης

Ηρώ Σαΐα

Πάνος Μουζουράκης

Αργυρώ Καπαρού

Ζωή Παπαδοπούλου

Κώστας Μπουγιώτης

Αναστασία Έδεν

Τζέρομ Καλούτα

Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Τσοπελάκος : τύμπανα

Ερρίκος Σπηλιωτόπουλος : ηλεκτρικό μπάσο

Παντελής Ντζιάλας : κιθάρες-μπουζούκι

Γιάννης Παπαναστασίου : Σαξόφωνο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Άρη Βλάχου

Ο Άρης Βλάχος  σπούδασε πιάνο στο ωδείο Αθηνών στην τάξη της Αλίκης Βατικιώτη από όπου αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος « άριστα παμψηφεί ».Συνέχισε τις σπουδές του στο Birmingham Conservatoire -UCE της Αγγλίας από όπου αποφοίτησε με Postgraduate Diploma in music. Στην επαγγελματική του πορεία έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής  μεταξύ άλλων τον Σταμάτη Κραουνάκη , Μάριο Τόκα ,Δήμο Μούτση  και έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση σε διάφορες μουσικο-θεατρικές παραστάσεις και μουσικά προγράμματα. Από το 2004 συνεργάζεται με την ομάδα Ελληνικού μουσικού θεάτρου  Σπείρα σπείρα ως ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας. Από το 2012 κυκλοφορεί ο  πρώτος του δίσκος  με τίτλο «Ένα ένα» και  το Νοέμβριο του 2013 συμμετέχει συνθετικά στο δίσκο «Λευκό χαρτί» της Ηρώς Σαΐα.