Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Sous le Ciel de Paris: συναυλία κλασικής μουσικής στο Gazarte

Sous le Ciel de Paris: συναυλία κλασικής μουσικής στο Gazarte

To Tricolore News παρουσιάζει «τον μαγικό μουσικό ουρανό της πόλης του φωτός», «Sous le Ciel de Paris», μία μοναδική συναυλία με ένα πιάνο και δύο φωνές, στο Gazarte την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 9.00 μμ.


Μία «Γαλλική νότα» στο πέρασμα του χρόνου, για το καλωσόρισμα του καινούργιου χρόνου. Μια βραδιά αφιέρωμα στη γαλλική μουσική με την γνωστή μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη και τον μουσικότατο κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη. Yπό τη συνοδεία του δεξιοτέχνη πιανίστα Δημήτρη Γιάκα οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν άριες και τραγούδια του πατέρα της γαλλικής οπερέτας Jacques Offenbach, του συνθέτη Reynaldo Hahn και μερικές από τις  γνωστότερες μελωδίες του Gabriel Faure.


Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα κλείσει με την γνωστή σε όλους "χαμπανέρα" από την Κάρμεν του Georges Bizet. Στη συνέχεια (μετά το διάλειμμα) το κοινό θα απολαύσει τις πέντε ελληνικές μελωδίες του Maurice Ravel, το περίφημο Priez pour paix που έγραψε το 1938 ο Francis Poulenc και το γνωστότατο Chemins de l'amour, που συνέθεσε δύο χρόνια αργότερα (1940). Με μια γαλλική, επίσης, μελωδία του μεγάλου γερμανού συνθέτη Richard Wagner (Dors, mon enfant), η συναυλία θα συνεχίσει με τρεις από τους γνωστότερους Γάλλους συνθέτες, Charles Gounod, Jules Massenet και Erik Satie για να κλείσει με το περίφημο Sous le ciel de Paris του Hubert Giraud, ένoς από τους μεγαλύτερους γάλλους μελωδιστές της εποχής του.

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Αμερικανική βεντάλια: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.03.2016 10:33
Έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τζαζ αρμονίες και γνωστές, αισθαντικές μελωδίες συνθετών του 20ου αιώνα από την αμερικανική ήπειρο, κυριαρχούν στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ έναν λαμπρό εκπρόσωπο της νέας γενιάς πιανιστών, τον 27χρονο Αλέξανδρο Σαρακενίδη.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.