Η Γκαλερί 7 παρουσιάζει την 19η ατομική έκθεση της ζωγράφου Αθηνάς Λατινοπούλου, από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Η καλλιτέχνης αν και συνεχίζει να εμπνέεται από τα σχοινιά που όλοι θυμόμαστε, στα  κουβάρια και τα πλεκτά της, καταθέτει ένα καινούργιο τρόπο προσέγγισης της ζωγραφικής σε σχέση με το αντικείμενο, το οποίο άλλοτε αναδύεται από τις πινελιές στο έργο της και άλλοτε αποκτά προοπτική ύπαρξης.

Η Α.Λ. , μας παραπέμπει στην χρωμοπλαστική αντίληψη, καθώς ορίζεται στις συνθέσεις της από την διαμόρφωση καμπυλόμορφων και γεωμετρικών όγκων, αποκαλύπτοντας την σουρεαλιστική της διάθεση και την ποιητικότητα της νέο-ρεαλιστικής παραστατικής.Υπερέχουν η καθαρότητα της ζωγραφικής της και η διαφάνεια της ιδέας.

Η ζωγράφος:

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Σπούδασε ζωγραφική-διακόσμηση στη σχολή Δημητρέλη στην θεσ/νίκη & κεραμική-γλυπτική στην ΧΕΝ Αθήνας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έχει πραγματοποιήσει 18 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.